Інгредієнти:
1 огірок
240 г густого йогурту (у нашому випадку "Активія" класичний 3,5%)
2 зубчики часнику
1 ч. ложку, оливкової олії
20 г кропу
1-2 ч.л. лимонного соку
Сіль і мелений чорний перець за смаком
Приготування:
Огірок вимийте, зніміть шкірку і дрібно натріть. Щоб соус не вийшов рідким, обов'язково потрібно ссліть зайвий сік або віджати через марлю. Часник очистіть, вимийте, обсушіть і дрібно порубати або пропустіть через землянку. Зелень вимити, обсушити. Кріп дрібно порубати.
Змішайте тертий огірок, подрібнений часник і кріп. Додайте йогурт, оливкову олію і лимонний сік, ретельно перемішайте. Приправте сіллю і меленим перцем.
Перед подачею на стіл соус охолодіть, викладіть в піали, прикрасьте оливками і гілочками кропу. Цацики подавайте до столу з тіропітой або злегка підсмаженою хлібом піта, порізаним на смужки, а також до страв з м'яса і птиці. Смачного!
Автор рецепту - Аліса
Немає коментарів:
Дописати коментар