Translate

2012/11/06

Свинина, запечена "гармошкою", з картопляними "грибками"


Свинина, запечена "гармошкою", з картопляними "грибками"
Інгредієнти:

500 г свинини (краще всього корейки)
200 г сиру
2 помідори
3 зубчики часнику
сіль, перець

Приготування

1. Сир порізати пластинами завтовшки 3-4 мм. Помідори порізати кружечками. Часник порізати пластинками. У шматку свинини зробити надрізи(не доходячи до кінця) з відстанню між ними близько 1 см

Свинину посолити, поперчити(у надрізах теж). У надрізи покласти скибочку сиру, скибочку помідора, часник.
2. Загорнути свинину у фольгу, покласти на деко, поставити в духовку. Запікати при температурі 180 гр.З впродовж години.
3. Картопляні грибки. Краще узяти маленькі картоплини, ретельно помити, обсушити. Зробити круговий глибокий надріз приблизно посередині по усьому колу картоплини. Одна частина з шкіркою буде капелюшком, а іншу частину треба сформувати ножем у вигляді ніжки, зрізувати усе зайве.
4. Потім грибки змастити рослинною олією, посолити. Ніжки грибів, для ефекту, можна обваляти в яких-небудь сухих травичках( хмели-сунели, трави італійської кухні) і запекти в духовці.
А можна нижню частину ніжки зрізувати так, щоб грибок можна було поставити.
2-й варіант приготування грибків :
відварити цілі картоплини в мундирі до готовності.
Дати їм остигнути, потім вирізувати з них грибки і обсмажити на сковорідці до золотистої кірочки.

Немає коментарів:

Дописати коментар