Translate

2012/11/26

Коктейль "Маргарита"


Маргарита – найпопулярніший алкогольний коктейль в світі, рецепт якого народився в далекій Латинській Америці ще у 20 столітті.

Інградієнти:


Спосіб приготування:

1. Для краси та поліпшення смакових якостей можна зробити красиву соляну облямівку на келихах. Для цього потрібно занурити краї келихів в лимонний сік, а потім у сіль.
2. Змішати в шейкері текілу, лимонний сік, лікер і лід.
3. Акуратно розлити коктейль по келихах.
4. За бажанням можна прикрасити бокали кружечками лимона або лайма.


Існує багато варіантів порцій інгредієнтів в коктейлі:
2:1:1 = 6:3:3 (50 % текіли, 25 % лікера тріпл-сек, 25 % соку лайма).
3:2:1 = 6:4:2 (50 % текіли, 33 % лікера тріпл-сек, 17 % соку лайма).
3:1:1 = 6:2:2 (60 % текіли, 20 % лікера тріпл-сек, 20 % соку лайма).
1:1:1 = 6:6:6 (33 % текіли, 33 % лікера тріпл-сек, 33 % соку лайма).
Історично правильним вважається саме 2:1:2. Він має більш гармонічний смак і при цьому також не відчуваються окремі компоненти коктейлю.
Стандартом IBA (Міжнародної Асоціації Барменів) є такі пропорції: 7:4:3 (50 % текіли, 29 % лікера тріпл-сек, 21 % соку лайма).

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар