Торт Вершково-шоколадна ніжність
Інгредієнти:
яйця (тісто) - 6 шт
цукор (тісто) - 250 г
борошно (тісто) - 150 г
цукор (тісто) - 250 г
борошно (тісто) - 150 г
крохмаль (тісто) - 50 г
масло вершкове (тісто - 60гр, для заливки - 80 гр) - 140 г
какао-порошок (тісто) - 40 г
вершки (15-20% 400 мл - для заливки, 350 мл - (30%) для прикраси) - 750 мл
шоколад (молочний, для заливки) - 400 г
Спосіб приготування:
Робимо тісто. Змішати борошно, крохмаль і какао. Яйця розітріть з цукром. Додати борошно. Добре розмішати і додати розм'якшене масло. Виливаємо тісто у форму. Ставимо в духовку на 35-40 хвилин. Випікаємо при температурі 200 * С. Готовність перевіряємо сухою паличкою Поки готується бісквіт, робимо крем Вершки нагріємо, шоколад ламаємо на часточки. Продовжуємо нагрівати, помішуючи. Шоколад повинен розчинитися, а маса загуснути. Готову масу ставимо в холодне місце, вона повинна повністю охолонути, а масло - навпаки в тепле - воно має набути консистенції крему. Бісквіт ріжемо на смужки і викладаємо в застелену плівкою форму (велику миску або салатницю). Остиглі вершки збиваємо 5-6 хвилин з маслом, маса повинна збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази. Заливаємо кремом бісквіт і ставимо в холодне місце на 4 години. Потім перевертаємо на блюдо. Збиваємо вершки (30%) близько 10 хвилин, вони повинні збільшитися в обсязі приблизно в три рази, а маса повинна бути повітряною, але в той самий час щільною. Викладаємо вершки на торт, посипаємо какао або тертим шоколадом.
Немає коментарів:
Дописати коментар