Translate

2012/12/18

Міні пряникові будиночки


Міні пряникові будиночки

Інгредієнти:

180г меду
150г коричневого цукру
100г вершкового масла
450г пшеничного борошна
2 ч.л. меленої кориці
1 ч.л. кардамону
1 ч.л. меленого імбиру
1 шт. яйце
100г сметани
10г кондитерських посипань

3 шт. яєчних білків
120г цукрової пудри
Приготування:
1.В сотейник кладемо мед і коричневий цукор, ставимо на самий маленький вогонь. Додаємо м'яке вершкове масло і нагріваємо, помішуючи, поки суміш не стане рідкою і однорідною.
2. У велику миску просіваємо борошно, додаємо спеції, яйце і сметану. Все перемішуємо і вливаємо туди медово-масляну суміш. Замішуємо тісто і залишаємо на півгодинки в холодильнику.
3. Розгортає тісто завтовшки близько 0,3 см і вирізаємо з нього деталі майбутнього будиночка. Ви можете зробити пряниковий будиночок маленького розміру (ширина дверного отвору 0,9 см) або трохи більше (шир. 1,25 см).
4. Будиночки з шириною дверного отвору в 0,9 см краще кріпляться на звичайній чашці, але пряникові будиночки з дверима 1,25 см можуть використовуватися для декору дуже великою і важкою чашки.
5. Готові коржі печуться в гарячій духовці (190-200 градусів) протягом 15 хвилин. Є нерівності, можна їх злегка підрізати, поки коржі гарячі і не втратили пластичність. Потім можна приступати до прикраси стін.
6. Поки прикрашені коржі підсихають, потрібно приготувати суміш для склеювання майбутнього будиночка. Для цього білки потрібно збити в щільну білу піну, потім, продовжуючи збивати, потроху всипати цукрову пудру. Повинна вийти дуже густа щільна маса.
7. Склеюємо отриманою масою стіни, змащуємо даху і покриваємо їх присипками



 




Немає коментарів:

Дописати коментар