Translate

2012/12/14

Чізкейк Бейліз


Чізкейк Бейліз

Для коржа (форма 22 см.) потрібно:

- 140 р. пісочного шоколадного печива (я використовую «Ювілейне);
- 70 р. вершкового масла;
- 100 р. гіркого шоколаду (від 70%);
- 50 р. пудри з тростинного цукру (змолоти цукор);
- Щіпка мускатного горіха і кориці.

Для шоколадного шару:



- 300 мл. жирних вершків (від 30%);
- 300 р. гіркого шоколаду (від 70%);
- 2 ст.л. міцного, солодкого кава;
- 1 ст.л. лікеру «Бейліз».

Для основного сирного шару:

- 850 р. сиру «Філадельфія»
- 3 яйця;
- 150 р. цукру;
- 10 р. ванільного цукру;
- 2 ст. л. розчинної кави;
- 2-3 ст. л. лікеру «Бейліз»;

Для сметанного шару:

- 250 р. сметани жирністю від 30%;
- 50 р. цукрової пудри;
- 10 р. ванільного цукру.

Приготування

Займемося ОСНОВОЮ

1. За 2-3 години до приготування дістаньте масло з холодильника і дайте йому «розтанути».

2. У блендері подрібнити печиво, шоколад.

3. Змішати їх з цукровою пудрою і спеціями, додати м'яке вершкове масло. Добре перемішати.

4. Дно форми прокладете кулінарної папером, промаслити її. Бока - кулінарної стрічкою (краще, якщо вона буде виступати за краї форми на 3-4 см - це стане в нагоді під час випічки торта), теж промаслити. На дно викладіть основу, «утромбуйте» і приберіть на 20-25 хвилин у холодильник.

Тепер приготуємо ШОКОЛАДНИЙ ШАР

1. Доведіть до кипіння вершки, додайте шоколад, поламаний на шматочки, кава і лікер. Відразу зніміть з вогню і помішуйте до повного розчинення шоколаду. Дайте трохи охолонути (хвилин 5-7), вилийте зверху на ОСНОВУ, залишивши небагато для прикраси торта (мені знадобилося приблизно 70-80 мл.)

2. Приберіть форму в морозилку на годину.

У цей час займемося сирний ШАРОМ

1. Збиваємо сир з цукром і ванільним цукром.

2. Додаємо лікер, кава, збиваємо.

3. Окремо злегка збиваємо яйця і поступово, не припиняючи збивати сирну масу, вводимо в неї яйця. Краще збивати на невеликій швидкості, щоб "зайвий" повітря не потрапив у сирну масу. Якщо в результаті в кремі все одно з'явилися пухирці, шлепну гарненько ємністю, в якій збиваєте сир, об поверхню столу.

4. Дістаємо нашу форму з морозилки, виливаємо сирну масу. Ставимо форму в глибоке деко з киплячою водою, під дно форми кладемо щільний рушник. Якщо ви врахували мою рекомендацію і краю кулінарної стрічки виступають за краї форми, то можете не хвилюватися - вода не повинна буде потрапити на торт. Так випікаємо приблизно 1 година 10 хв. при t 180 С. Остудіть торт протягом 10-15 хвилин.

Закінчимо сметани ШАРОМ

1. Збити сметану з пудрою і ванільним цукром. Не перестарайтеся, щоб маса не стала занадто рідкою. Вилийте сметанний крем на чізкейк і поверніть його в розігріту до t 180 С духовку хвилин на 10.

Готовий торт прибрати в холодильник до повного охолодження-застигання годин на 12.

Для прикраси використовуйте залишки шоколадного крему. Для цього наповніть ним кулінарний шприц і висадіть по вашому бажанню на готовий чізкейк.

Автор рецепту - Alena Kogotkova



Немає коментарів:

Дописати коментар