Шанувальникам спаржі рекомендуємо спробувати легкий салат зі спаржею, яйцем і помідорами, який можна вживати як самостійну страву і подавати як гарнір до смаженого м'яса і птиці. Заправка з суміші оливкової олії і лимонного соку надає страві легкий, приємний, з кислинкою смак. Замість зелені петрушки в салат можна додати кінзу, зелену цибулю, базилік - будь-яка пряність додасть страві особливий, неповторний смак!
Інгредієнти:
помідор 1-2 шт.
варене яйце 1шт.
зелень петрушки
Для заправки:
оливкова олія 1ст.л.
лимонний сік 1ст.л.
сіль щіпка
Спосіб приготування:
Підготувати продукти: квасолю помити, обрізати кінчики, нарізати на шматочки (стручок на 3-4 частини). Відварити в підсоленій воді протягом 5-8 хв до м'якості. Відкинути на друшляк, обдати крижаною водою для збереження зеленого кольору. З'єднати продукти для заправки, перемішати. Яйце і помідор нарізати часточками (або кубиками), зелень подрібнити, додати до квасолі, влити заправку, акуратно перемішати
Для салату зі спаржою краще брати молоді стручки квасолі. У зрілих перед варінням необхідно видалити прожилки
Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ Салати, щоб дізнатись ще більше цікавих рецептів смачних салатиків!
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар