Translate

2012/11/06

Справжній татарський вак беляш

Справжній татарський вак беляш


Інгредієнти:

Для тесту:
Яйце куряче - 1 шт.
Кефір - 120 мл
Борошно пшеничне - 2 склянки
Для начинки:
Яйце куряче - 1 шт.
Картопля - 4-5 шт.
М'ясо або фарш - 500 г
Лук ріпчастий - 2 шт.
Олія вершкова - 70 г
Перець чорний мелений
Сіль
Спеції - за смаком

Приготування:
З вищеперелічених інгредієнтів готуємо тісто, щоб воно вийшло м'яким і еластичним. Ділимо тісто на кульки розміром з м'ячик для пінг-понгу.
Беремо м'ясо, нарізуємо його на невеликі шматочки.
Картоплю і лук очищаємо і нарізуємо кубиками.
Сполучаємо м'ясо і картоплю, солимо, перчимо, додаємо за смаком спеції і гарненько перемішуємо усі інгредієнти.
Кожну кульку з тесту розкочуємо в тонку перепічку, на середину якої викладаємо начинку, а згори кладемо шматочок вершкового масла.
Краї вак беляша збираємо красивою оборочкою, не защипуючи краю, так, щоб вийшов мішечок з начинкою по центру.

Викладаємо беляши на деко, вистелене пергаментом, змащуємо кожного збитим яйцем і ставимо їх в розігріту до температури 200 З духовку.
Під час приготування згори в залишений отвір кожного вак беляша підливаємо воду(1-2 ст. ложки), щоб вони не пересохнули(рази 3-4). Випікаємо беляши приблизно 40 хвилин.

До беляшам можна приготувати смачний соус. Для його приготування нам знадобиться:
Томат - 1 шт.
Часник - 1 зубець
Огірок маринований - 2 шт.
Гірчиця - 1 ч. ложка
Олія рослинна - 0.5 ч. ложки
Оцет яблучний - 0.5 ч. ложки
Сіль і перець за смаком

Приготування:

З томату знімаємо шкірку, заздалегідь обшпаривши окропом. Ріжемо його на дрібні кубики і тушкуємо на сковороді в рослинній олії, посоливши, поперчивши і додавши оцет. Потім додаємо до томату гірчицю, подрібнений часник і потерті на великій терці огірки. Все перемішуємо - соус готовий!

Насолоджуйтеся смаком татарських вак беляшей, випечених по традиційному рецепту, приправляючи їх ароматним соусом!

Немає коментарів:

Дописати коментар