Translate

2012/11/05

Французькі млинчики (крепи) з макомкі млинчики (крепи) з маком.


Французькі млинчики (крепи)
Інгредієнти:
- 1 чашка теплого молока;
- 10 грам вершкового масла;
- 1 пакетик (10 грам) ванільного цукру;
- 1 ст. ложки цілого маку;
- 1 жовток;
- щіпка солі;
- мука.
Начинка:
- 3 повні столові ложки маку;
- 3 ч.л. цукру;
- 3 ст. ложки молока;
- 3 ст. ложки родзинок;
- цедра і сік з ? лимона.
Приготування
Робимо начинку.
Змолоти мак, перемішати його з цукром, молоком і викласти в каструльку. Варити на повільному вогні до загусання. В отриману масу додаємо родзинки, цедру і лимонний сік, можна трохи рому. Поставити охолоджуватися.
Робимо тісто. Нагріти молоко до 25-30 градусів С. Розтопити масло. Змішати жовток, цукор, масло, мак і сіль + ? склянки борошна. Вливати молоко, розтираючи тісто до отримання однорідної крему. Додати борошна до отримання рідкого тіста. Дати тісту постояти хвилин 10-15.
Виливати тісто порціями на розігріту сковорідку тефлонову і пекти на невеликому вогні з одного боку. Викласти начинку на підсмажену сторону і згорнути млинець в трубочку. Подавати в теплому або охолодженому вигляді. 

Немає коментарів:

Дописати коментар