
Основа:
250 мл кокосового молока
250 мл молоко
паличка ванілі
5 жовтків
50 г крохмаль кукурудзяний
100 г цукру
50 г вершкового масла
50 мл кокосового лікеру(не обов'язково)
100 г варенного згущеного молока
1 коробка вершків(250 мл)
для покриття:
200 мл білого шоколаду
для порційного мороженого форма на 6 шт.
палички дерев'яні
для тортика одноразова алюмінієва форма
Приготування:
У каструлі з товстим дном сполучаємо молоко, кокосове молоко і паличку ванілі
і доводимо до кипіння(але не кип'ятимо), робимо вогонь на мінімум.
У мисці сполучаємо жовтки з цукром і кукурудзяним крохмалем добре перемішуючи щоб не було грудок
Додаємо до жовтків трохи гарячого молока і розмішуємо.
Тонкою цівкою вливаємо жовтки в каструлю з молоком і помішуємо.
Як з'являться пухирі знімаємо з вогню
Перекладаємо масу в миску додаємо вершкове масло перемішуємо,
накриваємо плівкою і даємо остигнути в холодильнику.
Збиваємо вершки до м'яких піків і сполучаємо з масою
Заповнюємо форми масою за допомогою ложки робимо в середині дірку і заповнюємо
варенным згущеним молоком
згори заповнюємо масою і вставляємо паличку
Даємо застигнути в холодильнику.
Покриття розтопити в мікрохвильовій печі білий шоколад.
Дістати з форми морозиво умочити в шоколаді і за бажанням присипати шоколадом, карамелевими горіхами пекана.
Немає коментарів:
Дописати коментар