Translate

2012/11/22

Мітлоф з паприкою та двома соусами


Дуже багатий на смак і злегка пікантний м'ясний рулет з чарівними соусами. Від ароматів паморочиться голова . Чорний кардамон розкриває себе повністю при тривалій термічній обробці, ним просто неможливо зіпсувати страву, а от підкреслити всі принади - легко.

Інградієнти:
    330гр варено-копченого бекону одним шматком
    1 червоний солодкий перець (вага плоду з насіннєвою коробкою 170гр)
    1 качан фенхеля (вага плода із зеленню 180гр)
    250гр ріпчастої цибулі (вага очищеного продукту)
    2 великих зубчики часнику (12гр)
    3 стол.ложки меду
    2 яйця
    100гр сирих очищених фісташок
    3 стол.ложки оливкової олії
    1 чайн.л. насіння фенхелю
    1/2 чайн.л. чорного перцю горошком
    3 капсули чорного кардамону
    1 чайн.л. меленої паприки
    сіль
    форма обсягом не менше 2-х літрів
    оливкова олія для змащування форми
    для соусу із чорносливу:
    400гр чорносливу без кісточок
    350мл води
    200мл "м'ясного" соку (виділився при запіканні мітлофа)
    50гр яблучного оцту
    70гр коричневого цукру
    1 зірочка бадьяна
    сіль
    для гострого соусу:
    50гр несолодкого соусу чилі
    50гр вершкового масла
    2 краплі вустерського соусу
    мелений чорний перець
    сіль

Спосіб приготування:

МІТЛОФ. Яловичину подрібніть в блендері або пропустіть через м'ясорубку з дрібним решетом. Бекон нарізати кубиками зі стороною 0,7 см. Часник подрібніть. Цибулю, солодкий перець і фенхель наріжте кубиками зі стороною 0,5 см.
Кардамон очистіть від капсул. Розтовчіть насіння кардамону, насіння фенхелю і чорний перець горошком в ступці (вам потрібен дрібний помел). Змішайте прянощі з меленою паприкою.
У сковороді на мінімальному вогні прогрійте в 3-х столових ложках олії розтерті прянощі до появи аромату (акуратно, не спаліть паприку).
Додайте цибулю і часник, перемішайте. Збільшіть вогонь до середнього і готуйте, періодично помішуючи, 6 хвилин.
Додайте солодкий перець і фенхель, готуйте, помішуючи, ще 6 хвилин (овочі повинні стати злегка м'якими і не втратити форми).
Влийте мед, помішуючи, готуйте 1 хвилину на максимальному вогні. Перекладіть обсмажені овочі в тарілку і остудіть.
Перемішайте м'ясний фарш з беконом, яйцями і обсмаженими овочами. Вимісіть масу руками 8 хвилин.
Всипте в фарш фісташки, додайте сіль. Вимішуйте фарш ще 2 хвилини.
Жароміцну форму для кексу або хліба змастіть тонким шаром оливкової олії.
Викладіть фарш у форму і розрівняйте.
Помістіть форму в розігріту до t = 200С духовку. Готуйте до темно-коричневої скоринки, 1:00. Якщо верх мітлофа почне занадто сильно засмажуватись, нещільно прикрийте форму фольгою.
Витягніть мітлоф з духовки і охолодіть у формі до кімнатної температури. Сік, що виділився при запіканні злийте в підходящу ємність (сік вам буде потрібен для соусу). Остиглий мітлоф загорніть в пергамен і приберіть в холодильник на 5-8 годин (не обов'язковий пункт, м'ясний рулет можна подавати остигшим до кімнатної температури).
ГОСТРИЙ СОУС. Для гострого соусу розтопіть вершкове масло, додайте соус чилі і вустерський соус.
Перелийте суміш у відповідний вузький посуд і збийте виделкою до утворення однорідної емульсії. Цей соус слід вжити відразу після приготування. Соус з чорносливу прекрасно зберігається в холодильнику 2 дні.
СОУС З ЧОРНОСЛИВУ. Для приготування соусу із чорносливу укладіть вимитий чорнослив у вузький сотейник, влийте 350мл води і додайте зірочку бадьяна (вода повинна повністю покрити чорнослив).
Готуйте на середньому вогні, помішуючи, до повної м'якості чорносливу.
Видаліть бадьян, подрібніть соус блендером.
Протріть масу через дрібне сито.
Додайте оцет, сіль, мелений перець і коричневий цукор. Виварить соус, безперервно помішуючи, на тихому вогні на 1/4 (якщо соус почне пригорати, перелийте його в чистий сотейник).
Зніміть соус з вогню, додайте сік, що виділився при запіканні (200мл) і збийте міксером до пишноти.
Подавайте мітлоф з гарячими соусами і зеленим салатом.
М'ясний рулет можна використовувати без соусів як закуску або ж для бутербродів.

Немає коментарів:

Дописати коментар