Translate

2012/11/05

Картопляні котлети з грибною підливкою

Картопляні котлети з грибною підливкою

Інгредієнти:
- Картопля 600 гр;
- Олія вершкова 50 гр;
- Яйця курячі 2 шт;
- Борошно пшеничне 2 ст. л.;
- Олія соняшникова 1 ст. л.;
- Гриби 30 гр;
- Лук ріпчастий 1 шт;
- Сметана 100 гр;
- Сухарі панірувальні 50 гр;


Приготування:

1. Очищену картоплю відварити, воду злити, а картоплю залишити на декілька хвилин для сушки. Потім розім'яти його. Отримане пюре злегка охолодити, додати 1 ст. ложку олії, 2 яєчні жовтки, 2 ст. ложки борошна, ретельно все вимісити і обробити котлети.
2. Обваляти їх у борошні або сухарях і обсмажити з обох боків на жирі. Але самий смак - в грибнойподливке. Для її приготування сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити на 2 години холодною водою, після чого при слабкому кипінні варити 50 хв. Гриби дістати, тонко їх нашаткувати, а відвар процідити.
3. Дрібно нарізувати лук, і, помішуючи, пасерувати його на вершковому маслі, додати гриби і прожарити разом. На іншій сковороді борошно з вершковим маслом прогріти до ясно-жовтого кольору, потім, знявши з вогню, влити тонким струменем, помішуючи, грибний відвар, з'єднати з грибами і проварити соус 10 хв., додати за смаком сіль і щіпку меленого перцю.
4. Перш ніж зняти з вогню, покласти туди сметану.
5. Картопляні котлети полити готовим соусом перед поданням до столу.

Немає коментарів:

Дописати коментар