Translate

2012/11/22

Корзиночки на закуску


Салат в корзиночках простий, але дуже смачний! Він легкий, пікантний, пишний і в той самий час ситний, яблука в ньому не вгадуються - ваші чоловіки теж будуть задоволені. Ще один плюс - він не тече і корзиночки залишаються розсипчастими.

Інградієнти:
  САЛАТ:
    Відварне м'ясо (яловичина) - 300 гр.
    Морква - 2 шт.
    Яблуко (не солодке) - 2 шт.
    Зелень свіжа (кріп, петрушка) - 1 пучок
    Сметана - 4 ч.л.
    Гірчиця - 3-4 ч.л.
    Горіхи (фісташки) - 3 ст.л.рубані.

Спосіб приготування:

Масло вершкове порубати з борошном, сіллю і перетерти в крупну крихту. Влити воду і швидко замісити тісто. Дуже зручно все це виконати в комбайні.
Тісто загорнути у плівку й забрати в холодильник на 30 хвилин. Потім тонко розкачати його в пласт (0,3 мм), укласти у формочки, притиснути тісто до стінок і зрізати надлишки. Формочки з тістом складіть одну на одну, стопками по 3-5 шт., А зверху поставте порожню форму і злегка притисніть всю цю «конструкцію».
Запікайте в розігрітій духовці (180 градусів) -15 хвилин, потім розберіть стопку і допекти ще хвилин 15-20 до золотистого кольору. Остудіть.
М'ясо і зелень дрібно нарізати; моркву і яблуко - натерти на середній терці.
Змішати сметану з гірчицею.
З'єднати все разом і розкласти салат в кошички. Прикрасити кожну рубаними горішками, гілочками зелені або по своєму смаку.
Якщо цей салат будете подавати в салатниці - тоді овочі натріть на більш крупній тертці, а м'ясо розберіть на волокна.

Немає коментарів:

Дописати коментар