Лінгвіні з грибами, цибулею-пореєм і беконом
інгредієнти:
- Паста лінгвіні - 500 г
- Оливкова олія - 2 столові ложки
- Часник - 1 зубчик
- Середній цибулю-порей
- Бекон - 100 г (смужками або кубиками)
- Шампіньйони - 150 г
- Вершки - 200 мл
- Портвейн - 2 столових ложки
- Сіль і перець - за смаком
Приготування:
Обсмажте цибулю, викладіть бекон, перемішайте, видавіть часник. Готуйте близько 2 хвилин. Викладіть нарізані
гриби, влийте вино і ретельно перемішайте. Закрийте каструлю кришкою і готуйте близько 15 хвилин, періодично помішуючи. Якщо соус дуже сухий, то влийте трохи води, щоб злегка розбавити.
В самому кінці влийте вершки, посоліть і поперчіть (не забувайте, що бекон спочатку солоний - не переборщіть!)
Поставте пасту варитися аль-денте в підсоленій воді. Викладіть відварену пасту в сковороду і гарненько перемішайте в соусі. Якщо вона сухувата, то додайте трохи води, в якій варилася паста.
Подавайте теплою.
Немає коментарів:
Дописати коментар