Салат з куркою, зеленим яблуком і фетою
Інгредієнти:
Для самого салату:
Варена курка - 125 г
4 печериці, нарізати
1 стебло селери, нарізати
1 зелене яблуко, очистити від шкірки і нарізати
Сушена журавлина - 23 г
Фета - 30 г
Свіжа м'ята - 2 столових ложки, нарубати
Свіжа петрушка - ¼ склянки, крейда нарубати
Обсмажені пекан - 25 г
Свіжий шпинат - 120 г
Заправка:
Яблучне пюре - 2 столових ложки
Свіжо вичавлений яблучний сік - ¼ склянки
Яблучний оцет - 2 столові ложки
Діжонська гірчиця - 1 столова ложка
Фініки (без кісточки, розім'яти до стану пасти) - ½ чайної ложки
Сіль і перець - по ¼ чайної ложки
Чебрець - 1 столова ложка, нарубати
Свіжий розмарин - 1 чайна ложка
Для вареної курки:
2 великих курячих грудки без кістки і шкірки
2 склянки води
Маленька цибулина, очистити і дрібно нарізати
1 стебло селери, нарізати дрібно
1 морквина, дрібно нарізати
Часник - 3 зубчики, видавити
Сіль - 1 чайна ложка
Мелений перець - 1 чайна ложка
Сухий чебрець - 2 столові ложки
Приготування:
1. Всі інгредієнти для курки (крім курки) викладіть в каструлю і доведіть до кипіння. Викладіть курку, знову доведіть до кипіння, зменшіть потім вогонь, закрийте навпіл крцшку і залиште варитися на 12-15 хвилин, щоб курка повністю проварити.
2. Курку злийте, остудіть і наріжте. Всі інгредієнти для заправки викладіть в блендері і збийте до однорідної маси.
3. Курку, гриби, селеру, журавлину, фету, м'яту і петрушку змішайте в салатниці. Заправте соусом і перемішайте.
4. Викладіть шпинат на дно тарілки, зверху - приготований салат. Прикрасьте слайсами яблука, присипте рубленими горіхами і подавайте.
Немає коментарів:
Дописати коментар