Пай з чорним дном
* Обсяг 1 чашки - 240 мл., 1 ч. ложки - 5 мл, 1 ст. ложки - 15 мл. Сухі інгредієнти вимірюємо без гірки, вільно насипаючи їх у мірну ємність ложкою і не утрамбовувавши.
Для основи
6 унцій (170 гр) сухого печива, такого як graham cracker (сухі солодкі крекери) або gingersnaps (імбирне печиво)
3 ст. ложки масла, розтопити
1 ст. ложка вершків
Для кремової начинки
1 пакетик (2 1/2 ч. ложки, 7 гр) желатину
1 1/2 чашки молока
1/2 чашки вершків
4 жовтки
1/2 чашки цукру
2 ст. ложки темного рому
1 ст. ложка крохмалю
1 ч. ложка ванільного екстракту
1/4 ч. ложки крупної (у нас вона називається кошерна) солі
1/4 чашки маскарпоне
5 унцій темного (у нас semisweet або bittersweet) шоколаду, подрібнити
1/4 чашки гарячого еспресо або міцної кави
Для зборки
1 чашка жирних вершків для збивання, холодних
3 ст. ложки цукрової пудри
1 ст. ложка темного рому
1/2 ч. ложки ванільного екстракту
какао-порошок без цукру
шоколад, натерти на тертці
мигдальні пелюстки
Спекти основу:
Разгреть духовку до 350Ф (180С). Печиво подрібнити в процесорі в дрібну крихту, додати масло і вершки, пульсувати до отримання однорідної маси. Масу викласти у форму діаметром 9 дюймів (23 см), придавивши до стінок і дну. Випікати ок. 12-15 хвилин. Повністю охолодити.
Зробити крем:
У маленьку ємність налити 2 ст. ложки холодної води, зверху насипати желатин. Дати набрякнути ок. 10 хвилин. У каструлі нагріти вершки і молоко, поки не почне тремтіти, як ніби ось-ось закипить.
Змішати вінчиком жовтки і наступні 5 інгредієнтів. Поступово вмішати цю суміш у гаряче молоко. Вмішати желатин. Постійно помішуючи, нагрівати на середньому вогні, поки крем не загусне, ок. 5 хвилин.
Зняти з вогню, вмішати маскарпоне. Викласти 1 чашку крему в окрему ємність. У що залишився крем додати шоколад, розмішати до однорідності. Вмішати еспрессо. Вилити шоколадний крем на основу, розрівняти. Помістити в холодильник на півгодини, щоб крем застиг. Ванільний крем залишити при кімнатній температурі.
Обережно вилити ванільний крем на шоколадний, розрівняти, охолодити мінімум годину і до доби.
Збірка:
Збити вершки з цукровою пудрою до м'яких піків. Додати ром і ваніль, збивати до стійких піків. Викласти збиті вершки на пай. Посипати какао-порошком, тертим шоколадом і мигдалем. Пай може зберігатися в холодильнику до 4 годин, не втрачаючи виду.
Автор рецепту - alinawho
Немає коментарів:
Дописати коментар