Translate

2012/12/12

Різдвяна цесарка


Різдвяна цесарка

Якщо різдвяна або новорічна курка, індичка, качка або гусак вам набридли, то різдвяна цесарка - це напевно страву, якої ви ніколи не пробували. Ділюся рецептом.

Опис приготування:
Повинен відразу зробити застереження: різдвяна цесарка - блюдо досить оригінальне і незвичайне, і до цього треба бути готовим. Навряд чи це блюдо стануть готувати консервативні люди, що воліють готувати на свята перевірені і багато років улюблені страви. Однак якщо ви любите експериментувати, любите пробувати нове і незвідане, то різдвяна цесарка напевно вас зацікавить.



Повірте мені: виходить дійсно дуже смачно. Так, приготування займає час, але ж це різдвяне блюдо - хіба можна приготувати його за півгодини? :)
Удачи в приготуванні! Експериментуйте і насолоджуйтеся результатом :)

Інгредієнти:
Гарбуз - 1 Кг
-Цесарки - 1 Шт
-Лимон - 1 Шт
-Каштани - 700 Гр
-Мандарини - 8 Шт (5 - на деко, 3 - в глазур)
-Пучок розмарину - 1 Шт
-Мед - 2 Ст. л.
-Кунжут - За смаком
-Сіль, перець - За смаком

Приготування:

1. Цесарки гарненько промиваємо, натираємо сіллю і залишаємо.
2. На каштанах робимо хрестоподібні надрізи. Кидаємо їх у киплячу солону воду. Доводимо до кипіння ще раз, варимо хвилин 5 на швидкому вогні, після чого окативают каштани крижаною водою.
3. Тепер ми без праці очищаємо наші каштани від оболонки.
4. Гарбуз, не очищаючи шкірки, нарізаємо часточками. Деко змащуємо маслом, викладаємо на нього часточки гарбуза. Скроплюємо лимонним соком, злегка присипаємо цукром - і в духовку на 1 годину при 160 градусах.
5. Через годину дістаємо наш деко з духовки. У центр дека викладаємо цесарки, начинену гілочками розмарину і розрізаним на чотири частини мандарином. Решта мандарини ріжемо навпіл і укладаємо навколо цесарки. Посипаємо все це справа спеціями.
6. Цесарки накриваємо фольгою, і ставимо деко в духовку ще на 1 годину при колишній температурі.
7. А поки цесарка запікається в духовці - займемося глазур'ю. Видавимо в кухлик сік з трьох, що залишилися мандаринок.
8. Додаємо в кухлик мед, трошки солі, пару гілочок розмарину. Ставимо на вогонь - і уварюємо до більш густої консистенції. Глазур для обмазування гарбуза і цесарки готова.
9. У сковороду кладемо 4 ложки цукру і трошки лимонного соку. Прогріваємо, кладемо в сковороду каштани і кунжутне насіння. Перемішуємо і обсмажуємо пару хвилин на середньому вогні.
10. Дістаємо деко з духовки. Гарбуз і цесарки намазуємо приготовленою нами мандаринової глазур'ю. Обсмажені каштани теж викладаємо на деко. Ставимо деко назад в духовку і запікаємо ще близько години при тій самій температурі.
11. Подаємо все це справа на великому блюді або піддоні, в такому ж вигляді, як все запікати в духовці - нічого не викидаючи. Все їстівне і дуже навіть смачно.

Смачного! :)










Немає коментарів:

Дописати коментар