Translate

2012/12/12

Запечене яблуко в листковому тісті


Запечене яблуко в листковому тісті

Інгредієнти на 2 порції:
- 2 яблука кожне вагою приблизно по 200 грамів
- 300 гр. листкового без дріжджового тіста
- 1 яйце
- 1 ст. ложка цукру
- 0.5 ч. ложки кориці

Приготування:

Духовку нагріти на 180 градусів, деко застелити пергаментом (можна маслом не змащувати).

Яблука очистити і видалити серединку на крізь, змішати корицю і цукор, добре обваляти яблука в цій суміші.
Тісто поділити на 2 квадрата, за розміром таких щоб в них можна було загорнути яблуко, по необхідності можна його трохи розкачати.
Яблуко обернути в тісто, дотичні краю змащувати яйцем, потім тісто трохи придавити руками, щоб воно лягло щільно, яблука перекласти на деко, змастити яйцем, можна із залишків тіста вирізати листочки і прикрасити яблука ними.
Випікати при температурі 180 градусів 20 хвилин, потім знизити на 160 градусів і випікати ще 20-25 хвилин.
Готові яблука остудити на решітці, посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар