Translate

2012/12/12

Шашлик, картоплю, салат


Шашлик, картоплю, салат

Інгредієнти:

Свинячі ребра (для шашлику) - 1 кг
Цукор (для шашлику) - 1/3 скл.
Соєвий соус (1/2 склянки для шашлик) - 1/2 скл.
Цибуля (невеликий, для шашлику) - 1 шт
Часник (для шашлику) - 3 зуб.
Перець чорний мелений (для шашлику) - 1/2 ч. л.
Картопля молода (для картоплі) - 500 г
Сіль крупного помелу (для картоплі) - 500 г
Цедра лимона (від половини лимона, для картоплі)
Розмарин свіжий (гілочки, для картоплі) - 2 шт

Чебрець свіжий (гілочки, для картоплі) - 3 шт
Насіння анісу (для картоплі) - 1 ч. л.
Ягоди ялівцю (для картоплі) - 4-5 шт
Вода (для картоплі) - 100 мл

Приготування:

1. Ось ті продукти, які нам знадобляться - безпосередньо саме м'ясо (кілограм свинячих реберець), пів склянки соєвого соусу, третина склянки цукру, невелика цибулина, три часточки часнику, чайна ложка меленого чорного перцю.
2. М'ясо обмиваємо, ріжемо на невеликі шматочки, в миску вливаємо соєвий соус, додаємо цукор, дрібно нарізані цибулю і часник, всипаємо перець. Перемішуємо до розчинення цукру і кладемо в маринад м'ясо.
3. Накрийте ємність з м'ясом плівкою, приберіть в холодильник. Разів два-три перемішайте м'ясо, щоб маринад краще вбрався.
4. А ось продукти, які нам знадобляться для приготування смачний і ароматний молодий картопельки - свіжий розмарин, бажано свіжий чебрець, терта цедра половини лимона, насіння анісу (фенхелю), ягоди ялівцю, чорний мелений перець, приблизно 50 мл води. Сіль потрібна велика, найпростіша і дешева. Сіль висипати в миску, додати всі спеції, потроху вливати воду. Зупинити тоді, коли сіль стане на дотик злегка вологою, але не мокрою і буде збиратися в грудку.
5. Картоплю помити. Картоплю покласти в керамічний посуд і засипати вологою ароматної сіллю, злегка утрамбовувавши. Духовку розігріваємо до 200 градусів і ставимо під гриль відразу і м'ясо, і картопля. Все це буде готуватися хвилин сорок. А поки займемося салатом.
6. У нас є готова заправка на основі соєвого соусу. До її складу входять: 150 гр соєвого соусу, сік і цедра одного лимона, невеликий шматочок імбиру (дрібно порізати), 2 ст.л. коричневого цукру, 2 зубчики часнику (пропустити через прес), 1 невеликий перець чилі (дрібно порізати), 150 гр оливкової олії і 2 ст.л. кунжутного масла.
7. Періодично заглядаємо в духовку, дістаємо м'ясо, перевертаємо шпажки і поливаємо залишилися маринадом. Через 40 хвилин все готово.

Автор рецепту - Олександра Дубова










Немає коментарів:

Дописати коментар