Translate

2012/12/12

Гречаний суп з грибами і картопляними галушками


Гречаний суп з грибами і картопляними галушками

Інгредієнти:
- 1.5-2 літри води
- 250 гр. печериць
- 1 \ 3 склянки гречки
- Половина невеликої курки або куряча грудка
- 1 цибулина
- 1 невелика морква
- 1 лавровий лист
- Зелень петрушки за смаком
- Сіль за смаком

Для галушок
- 3-4 шт. картоплі
- 1 яйце
- 3-4 ст. ложки борошна
- Щіпка солі

Приготування:


Картоплі очистити, відварити до готовності, розім'яти в пюре і остудити. Підготовлену курку залити водою, варити до готовності. Гречку перебрати, злегка обсмажити на сухій сковороді. Гриби очистити, порізати, обсмажити на рослинному маслі поки не випарується рідина, додати моркву терту на тертку і подрібнену цибулю, обсмажити все разом до золотистого кольору. Курку вийняти з бульйону, додати сіль за смаком і лавровий лист, всипати гречку, варити до її готовності. М'ясо курки відокремити від кісток, порізати шматочками, повернути в бульйон. У картопляне пюре додати сіль, борошно і яйце, розмішати, повинно вийде густе тісто, але таке щоб його можна було брати ложкою. Чайною ложечкою в бульйон опускати невеликі шматочки тіста, перешкодити, як тільки галушки спливуть додати обсмажені гриби з овочами і нарубану зелень, перемішати, дати закипіти, варити ще хвилини 3-4, поки галушки не зміцніють.



Немає коментарів:

Дописати коментар