Рулет-печиво з волоськими горіхами і безе
Інгредієнти:
Тісто
- 200 грам сиру звичайного (краще нежирного)
- 200 грам вершкового масла або хорошого маргарину
- 2 жовтки
- Ваніль
- 1 стіл ложка цукрового піску.
- 1/3 ч. ложки, соди (загасити 1 стол.ложки яблучного або винного оцту)
- Борошна близько 2 склянок (тісто повинно вийти круте, не липким)
Безе
- 2 білки
- 1 склянка цукру
- 1 столова ложка лимонного соку
- Волоські горіхи
Приготування:
Сир, масло, жовтки, цукор і ваніль добре розтерти. Не забудемо розпушувач або сода + оцет.
Потім додаємо борошно. Тісто повинне вийти круте, не липким.
Ставимо в холодильник і займемося безе.
Білки збиваємо з цукром і додаємо лимонний сік.
Все збиваємо міксером до отримання гострих пік, щоб безе з ложки не стікало.
Тепер тісто ділимо на 3 кульки.
Розкочуємо, змащуємо рівномірно безе, трохи посипаємо нарізаними волоськими горіхами.
Згортаємо рулет і викладаємо його на пекарської папером на Протвино.
Нарізаємо на рівні шматочки навскоси і відправляємо в духовку.
Важливий момент: розрізаємо ножем рулетик на аркуші та на частині не розтягувати.
Печемо при t-180C до появи рожевою скоринки.
Тільки після повного охолодження розламуємо на шматочки і подаємо!
Охолоджуємо і посипаємо ванільною пудрою.
Немає коментарів:
Дописати коментар