Translate

2012/12/12

Пиріг «Ноктюрн»


Пиріг «Ноктюрн» до вечірньому чаю від «найчарівнішої і привабливої» ...


Ми всі бачили фільм «Найчарівніша і найпривабливіша». Там героїня Ірини Муравйової, з метою приманити собі обраного в супутники життя чоловіка за допомогою пирога, пече кулінарний шедевр з розкішним назвою «Ноктюрн».

Інгредієнти:
-Сир 150 гр.,
-Масло рослинне - 4 ст.л,
-Яйце - 1 шт.,

-Цукор - 2 ст.л.,
-Борошно - 1, 75 склянки,
-Розпушувач - 5 гр. (1,5 чайні ложки, полпакета)
Начинка:
-Яйця - 3 шт.,
-Мандарини свіжі - 600 гр.,
-Лимон - 1 шт.,
-Масло вершкове - 100 гр.,
-Цукор - 150 гр.,
-Сир - 750 гр.,
-Сметана - 225 гр.,
-Розпушувач - 1 ч.л.

1. Треба міксером змішати сир з рослинним маслом, яйцем, цукром, всипати просіяне борошно з розпушувачем і замісити тісто.
Форму (у мене діаметром 24 см, але можна 26см) змастити маслом, тісто розкачати, викласти у форму, зробити високі бортики і поки готуємо начинку, поставити в холодильник.
2. Для начинки білки відокремлюємо від жовтків, збиваємо їх і поки ставимо в холодильник. Лимон моєму, натираємо на тертці 1 чайну ложку цедри і віджимаємо 1 столову ложку лимонного соку.
3. Міксером збиваємо розм'якшене вершкове масло, цукор і жовтки. Додаємо сир, сметану, розпушувач, цедру і сік лимона, все добре перемішуємо. Мандарини чистимо, очищаємо від плівок, і кладемо в начинку половину часточок. Ложкою вмішуємо збиті білки. Все ще раз дуже добре перемішуємо.
4. Дістаємо з холодильника форму з тістом, викладаємо сирну масу, зверху поглиблюємо залишилися мандаринові часточки і випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом години. Якщо верх надто зарум'яниться, закриваємо його фольгою. Пирогу даємо охолонути і тільки після цього подаємо на стіл.
Пиріг виходить дуже смачним і красивим, дійсно - музика душі, ноктюрн.





Немає коментарів:

Дописати коментар