Курник
Інгредієнти:
Для начинки:
Курячий фарш - 500 г
Телячий фарш - 500 г
Мелений коріандр - 1 столова ложка
Суміш сухих трав - 1 столова ложка
Цедра 2 апельсинів
Мелений імбир - 2 чайних ложки
Сіль - 2 чайних ложки
Філе курки - 500 г
Свіжа червона смородина - 200 г
Мелений перець - за смаком
1 яйце, збити
Желе для заливного - 1,25 склянки (розвести відповідно до інструкції на упаковці)
Для тіста:
Борошно - 4 склянки
Вершкове масло - 140 г
Сіль - 1 чайна ложка
Молоко + вода - 2/3 склянки
Приготування:
Духовку нагрійте до 175 градусів. У мисці змішайте телячий та курячий фарш, коріандр, сухі трави, цедру апельсина, імбир, сіль і перець.
Борошно просійте разом з сіллю. Нагрійте масло з молоком, довівши до кипіння. Зніміть з вогню і злегка остудіть.
Додайте цю суміш в борошно і замісити тісто. Викладіть на робочу поверхню і поразмінайте його руками. Відріжте 1/3 тіста для «кришки», оберніть в харчову плівку і зберігайте в теплому місці.
Розкачайте інше тісто на дошці, присипаної борошном. Застеліть розкатаним тестом дно і стінки глибокої форми для пирога. Тонко наріжте куряче філе, відбийте. Половину начинки викладіть в приготовану форму. Закрийте шаром відбитого філе (половина), червоної смородини (без черешків) і знову філе (решта). Викладіть поверх решту начинку.
Розкачайте тісто, що залишилося, краї тіста змастіть збитим яйцем і закріпіть «кришку». Зріжте зайве тісто і зробіть з нього прикраси для пирога. Зробіть дірочку в середині «кришки», закріпіть пелюстки. Змастіть зверху збитим яйцем і випікайте близько 2 годин. Якщо пиріг швидко стає коричневою, закрийте його фольгою.
Коли пиріг охолов, залийте через отвір в «кришці» розведене желе для заливного. Залиште пиріг поки желе не застигне на пару годин або на ніч, а потім подавайте.
Немає коментарів:
Дописати коментар