Translate

2012/12/11

Медовик з чорносливом


Медовик з чорносливом

Інгредієнти:

Для тесту
- 2 склянки борошна
- 2 склянки цукру
- 2 склянки кефіру
- 2 столові ложки меду (мед розтопити, якщо він густий)
- 2 яйця
- Пакетик розпушувача

Для крему


- 2 великі банки сметани (приблизно літр) 20-25% (густий)
- 1/2 склянки цукру
- По одній жмені чорносливу, кураги та родзинок
- 150 грам смаженого мигдалю

Приготування:

Змішуємо всі разом: борошно, цукор, кефір, яйця, мед і додаємо розпушувач. Збиваємо міксером.
Тісто ділимо на дві частини. Випікаємо в духовці два коржі.
Готові коржі охолодити і розрізати уздовж на 2 частини.
Поки переймаються коржі, прокручуємо через м'ясорубку чорнослив, курагу і родзинки (у мене тільки чорнослив). Перемішуємо. Дрібно рубаємо мигдаль (у мене не було).

Для крему змішуємо сметану з цукром. Добре збиваємо даємо постояти, щоб цукор розтанув і ще раз перемішуємо.
Цукор можна замінити цукровою пудрою, а сметани можна взяти менше. А тому ми сметанний крем не любимо, то я взяла сметану навпіл з вершками (35%) і всі збила з цук. пудрою.

На холодні (!) Коржі намазуємо крем, посипаємо горіхами (я без горіхів ... не було багато) і перекрученими сухофруктами. І так всі коржі. Бока обмазати.

Прикрасити за своїм смаком. Я боки обсипала крихтою (залишилася від "Дамський каприз"), а зверху горіхи і сухофрукти.Даем постояти трохи (поки мию посуд і прибирають на кухні) в теплі і потім в холодильник.

Перед подачею на стіл краще дати постояти кілька годин, щоб просочився гарненько.

Тортик вийшов смачний, коржі схожі на коржі з "Панчо", вони не як бісквіт, а пружні ... І, до речі, з перекрученими сухофруктами смачніше! Загалом, спробуйте самі!
Приємного чаювання!

Немає коментарів:

Дописати коментар