Неймовірно красивий новорічний десерт «Ялинки з секретом».
Інгредієнти для крему:
Масло вершкове - 250 г, Цукрова пудра - 500 г, Молоко - 5-8 ст. л., Харчовий барвник зеленого кольору, Ваніль, Сіль.
Інгредієнти для кексіков:
Борошно - 3 склянки, Вода кімнатної температури - 2 склянки, Цукор - 1.5-2 склянки, Какао - 6 ст.л., Рослинна олія - 3-4 ст.л., Оцет - 1.5-2 ст.л., Сода - 2 ч.л., Сіль - 1 ч.л., Ванільний цукор - 1-2 ч.л.
Начинка:
Полуниця (великі ягоди).
Прикраси:
Упаковка М & M's або інших драже, Печиво-зірочки або зірочки Kosmostars від Nestle.
Приготуємо крем.
М'яке вершкове масло гарненько збиваємо в міцну білу масу. Цукрову пудру попередньо просіваємо і додаємо до маси. Додамо ваніль, сіль, харчовий барвник і ретельно зіб'ємо. Коли вийде пружна однорідна маса - додамо молоко (до бажаної консистенції крему). Всe це збиваємо хвилин 5-7.
Приготуємо невеликі кексики.
Змішуємо всі сухі компоненти: борошно, цукор, какао, соду, сіль і ванільний цукор. Просіваємо 2 рази через сито. Наливаємо оцет, потім масло, перемішуючи все кожен раз вилкою! Не збивати! Наливаємо воду і все перемішуємо виделкою або ложкою. Не довго. Не збивати! Викладаємо тісто для шоколадних кексіков у формочки і випікаємо 30 хвилин при температурі 180-200 градусів. З отриманої маси виходить приблизно 24 кексики.
Прикрашаємо.
Змажемо кекс кремом і зафіксуємо ягоду. Поставимо на холод, щоб полуниця добре приклеїлася. Візьмемо кондитерський мішок з найменшою зірчастої насадкою, покладемо туди наш зелений крем. Починаючи з нижнього краю по колу починаємо видавлювати ялинові гілки на ягідку. Приставляємо кінчик насадки до ягідці і починаємо видавлювати крем, поки не видавив стовпчик приблизно в 1 см, після чого припиняємо тиснути і відриваємо руку з корнетиків. На початку припиняємо тиснути і тільки після цього відводимо руку. Робимо так по колу до самого верху, старайтемся розташовувати стовпчики в шаховому порядку по відношенню до попереднього ряду. Готову ялинку прикрашаємо драже і зірочкою.
Немає коментарів:
Дописати коментар