Шоколадний торт з лісовим горіхом
* Обсяг 1 чашки - 240 мл., 1 ч. ложки - 5 мл. Сухі інгредієнти вимірюємо без гірки, вільно насипаючи їх у мірну ємність ложкою і не утрамбовувавши.
170 гр темного шоколаду (чим вище якість, тим краще), розтопити і остудити
1 1/3 чашки фундука
1 чашка (200 гр) цукру
2 ст. ложки борошна
110 гр вершкового масла, розм'якшити
5 великих яєць, білки відокремити від жовтків, плюс один жовток
1/4 ч. ложки солі
Цукрова пудра і ягоди для подачі
Духовку розігріти до 350Ф (180С). Змастити маслом (або побризкати спреєм) форму діаметром 23 см зі знімаються бортиками.
Фундук підсмажити в духовці або на сухій сковороді, очистити від коричневої шкірки (вона добре відлущується, якщо горіхи покатати між шарами рушники), подрібнити в дуже дрібну крихту в процесорі разом з 1/4 чашкою цукру і борошном.
Масло збити з цукром до пишноти, додати поодинці жовтки, продовжуючи збивати. Вмішати розтоплений шоколад і горіхову суміш.
Окремо збити білки з сіллю в міцну піну, обережно вмішати третину в шоколадне тісто, потім ще третину, потім залишок білків. Вилити тісто у форму, випікати 45-50 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою або сірником: на ній не повинно бути тесту. Перед розрізанням повністю остудити і посипати цукровою пудрою.
Немає коментарів:
Дописати коментар