Отже нам знадобиться:
4 курячі грудки
240гр консервованих абрикосів (можна персиків не принципово)
100-150 гр твердого сиру (у мене гауда середньої витримки)
2 зубчики часнику
2-3 ст.л. сметани
Сіль, спеції за смаком
Тертий пармезан (факультативно)
Вирізати ножем збоку курячого філе кишеньку і наповнити абрикосами. Зовні натерти сіллю.
Я кладу близько трьох половинок абрикосів на одне філе.
На дрібній тертці натираємо сир, перемішуємо його з сметаною і тиснемо пресом часник. Все ретельно перемішати і викласти поверх абрикосів у кожну грудку.
Бажано, щоб то чим ми фаршируємо було добре обгорнуте м'ясом, тому багато класти не варто, так як чим більше начинки - тим більше ризик, що начинка вилізе під час випікання.
Купки скріпити в місці розрізу зубочистками.
Зверху можна трохи присипати пармезаном або Старим Амстердамом, а також посипати спеціями.
Змастити форму для випікання маслом і викласти туди фаршировані курячі черепашки розрізом вгору.
Випікати близько 40 хвилин при 180С до готовності.
Подавати гарячим з рисом або овочами. Смачного!
Автор рецепту - u_kuzi
Немає коментарів:
Дописати коментар