Лимонні млинці з рікоттою з чорничним соусом
Інгредієнти:
Борошно - 1,25 склянки
Цукор - 3 столових ложки
Розпушувач - 2 чайних ложки
Сода - ½ чайної ложки
Сіль - ¼ чайної ложки
Рікотта - 220 г
Оливкова олія - 1 столова ложка
Велике яйце
2 великих яєчних білка
Свіжовичавлений сік лимона - ½ склянки
Цедра лимона - 2 чайних ложки
Соус:
Свіжовичавлений сік лимона - 1,5 столової ложки
Крохмаль - 1,5 чайної ложки
Чорниця - 2 склянки
Цукор - 2 столові ложки
Приготування:
Духовку нагрійте до 95 градусів, а також нагрійте сковороду.
Для соусу змішайте лимонний сік і крохмаль в маленькій мисочці. Відставте на час.
У каструльці змішайте чорницю, цукор і 2 столових ложки. Вмішайте лимонний сік з крохмалем. Доведіть всю суміш до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального і залиште варитися на 5 хвилин, періодично помішуючи, до загустіння. Остудіть.
У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль.
В окремій мисці змішайте Рікотта з маслом, яйцем, білками, соком і цедрою лимона.
Змішайте обидві суміші до однорідної маси.
Сковороду злегка змастіть маслом і обсмажте кожен млинець з обох боків до золотистої скоринки (по 1-2 хвилини на кожну сторону). Викладіть обсмажені млинці на деко і поставте в розігріту духовку, щоб зберегти їх теплими. Подавайте з чорничним соусом.
Немає коментарів:
Дописати коментар