Translate

2012/12/11

Польський маковий рулет


Польський маковий рулет


Інгредієнти:
Для тесту
- 250 гр борошна
- 90 мл молока, злегка теплого
- 75 гр вершкового масла (розтопити)
- 3 жовтки, збити виделкою
- 10 грам сухих дріжджів
- 3 ст.л. цукру
- 1 ст.л. рому (або іншого алкоголю)
- 8 грам ванільного цукру

Для макової маси

- 250 гр маку
- 500 мл води (окропу)
- 3 білка
- 50 гр родзинок
- 30 гр горіхів (у мене мигдаль), подрібнити
- 1 ст.л. меду
- 1 ст.л. вершкового масла
-Цедра 1-го апельсина
-8 Гр ванільного цукру
-50 Мл рому або коньяку

Для прикраси
- 1 склянка цукрової пудри
- 4-5 ложок киплячої води
- 2-3 краплі мигдальної есенції (можна упустити)
- Мак і мигдаль для посипання

Приготування:

1) У велику миску помістити борошно, молоко, топлене масло, жовтки, цукор, ром, ванільний цукор і дріжджі. Все добре перемішати і замісити дріжджове тісто. Місити до тих пір, поки тісто не почне відставати від рук. Воно повинне вийти м'яким і жирним на дотик.
2) Тісто помістити в миску, накрити кухонним рушником або харчовою плівкою і поставити на 1 годину 30 хвилин у тепле місце, підходити. Тісто має не значно вирости і збільшитися приблизно в півтора рази.
Тим часом приготуйте макову масу:
3) мак помістіть в глибоку миску і залийте 500 мл киплячої води, перемішайте, накрийте миску і залиште остигати.
4) Ізюм помістіть в невелику миску і також залийте киплячою водою, так щоб вода покривала всю поверхню родзинок. Воду з родзинок злити через 10 хвилин і відразу залити 50 мл рому.
5) Коли мак охолов, гарненько розітріть його в макітрі, або так як я, 5-6 хвилин інтенсивно збивайте блендером. Мак повинен придбати сивий відтінок.
6) До кінця «подхожденія» тесту, збийте білки в міцну піну. Ізюм відцідіть, ром можна випити :-). Мак перекладіть у велику миску (більшу ніж Ви думаєте Вам знадобиться :-)), додайте родзинки, дроблені горіхи й цедру, цукрову пудру, ванільний цукор, масло і мед. Добре перемішайте до однорідності.
7) Обережно, але впевнено, введіть збиті білки в макову масу. Перемішайте до однорідного стану.
8) Тісто вийміть з миски і на, злегка присипати борошном, поверхні розкачайте, не надто тонко, надаючи форму квадрата. Викладіть макову на середину квадрата, і рівномірно розподіліть, відступаючи по 5-8 см по краях.
9) Акуратно руками, але знову ж впевнено і досить швидко, скачайте рулет. Краю підігніть під низ.
10) Духовку розігрійте до 190 ˚ С. З виріжте пергаментного паперу для випічки відріз довжиною в три ширини рулету. Рулет, дуже обережно, залишаючи зверху близько 0,5 см вільними, загорніть у папір, так, щоб стик паперу був під рулетом. Повинен вийти не тугий згорток.
11) Перекладіть рулет на сухе деко. Коли духовка розігріється, вставте рулет і печіть 40-45 хвилин. Верх повинен підрум'янитися.
12) Рулет вийміть і дайте трохи охолонути. Акуратно видаліть папір і дайте повністю охолонути.
13) Коли рулет охолов, відріжте кінці, так щоб було видно красивий зріз. Приготуйте мак і мигдаль для прикраси. Нехай будуть «під рукою».
14) Зробіть цукрову помадку: змішайте цукрову пудру, з 4-5 ложками киплячої води. Вимішайте масу до гладкості, і додайте есенцію. Ще раз перемішайте. І швидко, поки помадка не застигла, щедро полийте поверхню рулету помадкою. Відразу ж посипте, на Ваш розсуд, маком і горіхами, надаючи бажаний візерунок. Так як є дайте повністю застигнути. Найкраще залишити на ніч.
15) Коли помадка повністю застигла, обережно перекладіть рулет на блюдо сервіровки. Рулет готовий!













Немає коментарів:

Дописати коментар