Translate

2013/02/22

Домашній рахат-лукум


Скільки відразу приємних асоціацій народжує в пам'яті рахат-лулум! Пропонуємо вам рецепт домашнього рахат-лукуму, який ви зможете приготувати у будь-який день у будь-який час!

Інгредієнти:

2 ст.сахара;
сік 2 лимонів;
25 гр. желатину;
100 гр. кукурудзяного крохмалю;
25 гр. цукрової пудри;
50гр. очищених і подрібнених фісташок;
кольорові барвники

Спосіб приготування:

Цукор покладіть в каструлю, налийте 300 гр. води і сік 2 лимонів. Розмішайте і нагрівайте на маленькому вогні, поки цукор не розчиниться. Доведіть до кипіння. Змішайте желатин з 75 гр.кукурузного крохмалю і 200 гр.води і додайте в каструлю з цукром. Продовжуйте постійно помішувати і варіть цю суміш на повільному вогні близько 20 хвилин. У вас будуть постійно з'являтися шматочки желатину або крохмалю на поверхні, але вони легко розмішуються. Коли суміш загусне, зніміть з вогню і злегка остудіть. Додайте фісташки і кольорові барвники. Змішайте залишки крохмалю з 25 гр. цукрової пудри. Підготуйте форми для розливання суміші. Висота форми повинна бути 4-5 см і довжина близько 20 см. Злегка змастіть дно форми олією, щільно викладіть харчовою плівкою і трохи посипте сумішшю кукурудзяного крохмалю і цукрової пудри. Надлишки видалите. Вам потрібно дві формочки, щоб лукум зробити двох кольорів. Розлийте масу по формах і залиште охолоджуватися як мінімум 4 години. Тепер можете нарізати на кубики і посипати сумішшю крохмалю з цукровою пудрою.
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар