Translate

2013/03/16

12 секретів ідеальних млинців


СЕКРЕТ № 1

Безпосередньо перед заміс тіста просійте борошно. Сенс навіть не в тому, щоб вона стала кришталево чистою і не містила грудочок і домішок, а в тому, щоб максимально наситити її повітрям і тим самим надати тісту пишність і легкість.

СЕКРЕТ № 2


У момент змішування молока і яєць обидва інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Тому яйця варто заздалегідь дістати з холодильника, а молоко - трохи підігріти.

СЕКРЕТ № 3

Спочатку потрібно змішати рідкі інгредієнти - молоко і збиті з цукром і сіллю яйця. І тільки потім поступово підсипати просіяне борошно, щораз ретельно перемішуючи тісто, щоб не було грудок.

СЕКРЕТ № 4

Перед тим, як випікати млинці, додайте в тісто столову ложку рослинної олії і добре перемішайте. Тісто вийде більш еластичним, а млинці не будуть липнути до сковорідки.

СЕКРЕТ № 5

Тісто має бути не дуже рідким і не дуже густим. По своїй консистенції ідеальне млинцеве тісто найбільше схоже на рідку сметану.

СЕКРЕТ № 6

Кращий друг рум'яних, добре пропечений млинців - сковорідка з чавуну - він рівномірно нагрівається і довго тримає тепло.

СЕКРЕТ № 7

Змастіть пательню невеликою кількістю олії. Це важливо: масла повинно бути зовсім небагато, інакше млинці вийдуть занадто жирними. Щоб не промахнутися з кількістю, користуйтеся силіконової кулінарної пензлем. Внутрішню поверхню сковорідки потрібно змастити повністю, але масляних патьоків при цьому залишатися не повинно.

СЕКРЕТ № 8

Від того, скільки тесту ви наллєте на сковорідку, залежить те, наскільки тонкими і ніжними вийдуть млинці. Тому знайдіть ідеальну пару сковорідка-ополоник і завжди використовуйте їх для смаження млинців. Налийте трохи тесту в центр сковорідки і кілька разів нахиліть її з боку в бік, щоб воно рівномірно розтеклося по всій поверхні.

СЕКРЕТ № 9

Випікайте млинці на дуже гарячій сковорідці. Перший млинець часто виходить «комом» якраз тому, що сковорідка ще не встигає як слід прогрітися.

СЕКРЕТ № 10

Щоб не пересушити млинці, не чекайте появи знизу скоринки шоколадного кольору: перевертайте млинець, як тільки він зазолотиться.

СЕКРЕТ № 11

Використовуйте тонку дерев'яну лопатку: на відміну від металевої, вона не порве тонкі млинчики і не зашкодить покриття сковорідки.

СЕКРЕТ № 12

Не залишайте Смажаться млинці без нагляду! З кожним новим млинцем сковорідка буде прогріватися все сильніше, а часу на кожен млинець буде йти все менше. Варто відійти від плити, і блін моментально підгорить.

Немає коментарів:

Дописати коментар