Translate

2013/03/16

Салат з курячою грудкою


Інгредієнти на 4 порції:
- Китайський салат (китайська капуста) 300 г
- Перець солодкий червоний (паприка) 1 шт.
- Яблука (160 г) 2 шт.
- Рослинна олія 20 мл
- Часник часточки 1 шт.
- Куряче філе 200 г
- Сіль морська 3/4 ч.л.
- Перець чорний мелений 1/2 ч.л.
- Йогурт натуральний 125 мл

- Гірчиця діжонська 2 ч.л.
- Лимонний сік 5 мл
- Мед гречаний 15 г
- Кріп сушений 1 ч.л.

Приготування:

Салат з овочів і яблука зі злегка обсмаженою курячою грудкою і заправкою на основі йогурту - смачний і збалансований. Підійде для пізньої вечері або просто для легкого прийому їжі.

Час приготування: 20 хв
Приготування:

1) Листя салату ретельно вимийте, висушіть і наріжте тонкими смужками. Перець очистіть від насіння і тонко наріжте соломкою. Яблуко очистіть від насіння і шкірки і теж наріжте соломкою. Все складіть в миску і злегка збризніть лимонним соком, щоб яблуко не темніло.
2) У невеликій кількості олії обсмажте до золотистого відтінку роздавлений зубчик часнику, часник видаліть.
3) На ароматизовані часниковому маслі обсмажте смужки курячого філе, посоліть і поперчіть. Не пересушуйте курку, щоб вона не стала сухою, смажте буквально 5 хвилин на середньому вогні.
4) Для заправки з'єднайте всі інгредієнти і як слід перемішайте. Для цієї заправки можна використовувати йогурт або сметану. Якщо ви побачите відшарувалася від йогурту рідина, злийте її, щоб заправка була густішою. Можна навіть викласти йогурт на сито і дати стекти рідини протягом 15-20 хвилин. Готову заправку обов'язково спробуйте, щоб відрегулювати її смак в залежності від смаку наявних компонентів та своїх переваг.
5) Готову і злегка остигнула курку додайте в салат, добре перемішайте. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар