Translate

2013/03/18

Пісна рибна юшка


Юшка – це старовинна страва, яка може похвалитися дуже багатою історією свого походження. Юшка є дуже популярною стравою і на сьогоднішній час, а особливо в період посту. Приготуйте цю надзвичайно смачну та вишукану страву і ви не пошкодуєте. 

Інгредієнти:


1 кг риби (будь-яка риба, в цьому випадку був судак)
4 л води
800 гр картоплі
150 гр моркви
150 гр цибулі
1 корінь петрушки
5 горошків перцю
4 лаврових листочки
сіль
чорний перець
зелена цибулька

Спосіб приготування:

Кількість інгредієнтів вказана на 4 літрову каструлю.
1. Чистимо рибу, відрізаємо голову та хвіст, відварюємо їх близько 25-30 хвилин. Отриманий бульйон проціджуємо через марлю а рибну голову та хвіст викидаємо.
2. Рибу нарізаємо невеличкими шматочками.
3. Цибулю дрібненько подрібнюємо.
4. Моркву натираємо на середній тертці.
5. Картоплю нарізаємо кубиками або невеличкими брусочками.
6. В киплячий бульйон кладемо спочатку картоплю, сіль і чорний перець. Коли картопля буде наполовину готова додаємо рибу і варимо 15 хвилин.
7. Додаємо моркву та цибульку, варимо ще 5-7 хвилин.
8. В кінці кладемо лавровий листок, корінь петрушки та перець горошком. Даємо настоятися пів години.
9. Перед подачею дрібненько нарізаємо зелену цибулю і посипаємо нею нашу чудову юшку.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар