Інгрtдієнти:
2 баклажана
2 кабачка
4 помідори
зелень петрушки
1 часточка часнику2 кабачка
4 помідори
зелень петрушки
3 ст. л оливкової олії
сіль
чорний перець
Для томатного соусу нам потрібно:
4 помідори
1 цибулина
1 болгарський перець
2 ст. л оливкової олії
0.5 ч. л цукру
чорний перець
сіль
Спосіб приготування:
Миємо баклажани та нарізаємо на часточки завтовшки 2 мм. Посипаємо сіллю і залишаємо на 20-30 хвилин. Після цього промиваємо їх від залишків солі та обсушуємо.
Кабачки також миємо, обсушуємо та нарізаємо такими ж часточками, що й баклажани.
Кабачки також миємо, обсушуємо та нарізаємо такими ж часточками, що й баклажани.
Помідори нарізаємо півкільцями.
Тим часом приготуємо томатний соус:
Для цього дуже дрібненько подрібнюємо цибулю.
Перець нарізаємо невеличкими кубиками.
Для цього дуже дрібненько подрібнюємо цибулю.
Перець нарізаємо невеличкими кубиками.
Помідори обливаємо киплячою водою, знімаємо з них шкірку та подрібнюємо за допомогою звичайної виделки.
В розігріту сковорідку кладемо цибулю, трішки солимо і обсмажуємо близько 3 хвилин. Тепер кладемо перець і смажимо 5 хвилин, помішуючи.
Додаємо подрібнені помідори, солимо, перчимо, додаємо цукор і перемішуємо.
Тушимо на слабкому вогнику, інколи помішуючи 10-15 хвилин. На цьому етапі приготування соусу можна додати подрібнену зелень петрушки або базиліку.
На дно форми для запікання кладемо половину томатного соусу.
Тепер починаємо викладати наші овочі. Кожен овоч ми чергуємо між собою. Так заповнюємо цілу форму.
Петрушку дрібненько подрібнюємо та змішуємо з чорним перцем та сіллю.
Рататуй солимо та посипаємо сумішшю з петрушки, солі та чорного перцю.
Накриваємо форму кришкою або папером для випікання і ставимо у духовку (180 С) на одну годину.
Перед подачею поливаємо залишками томатного соусу та залишаємо наш рататуй настоятися близько 15 хвилин.
Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ Другі страви, щоб дізнатись ще більше цікавих рецептів смачних гарячих та холодних других страв!
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар