Аджика прекрасно заміняє такі соуси, як кетчуп, майонез та інші, прекрасно підходить до таких страв, як шашлик, запечене м'ясо та риба. Погодьтеся, що це у сто раз смачніше та приємніше куштувати та насолоджуватися соусом приготованим власними руками.
Інгредієнти:
5 кг болгарського перцю
1 кг гострого перцю
1 кг помідорів
150 гр часнику
50 мл оливкової олії
50 мл оцту
60 гр цукру
25 гр солі
25 гр сухої кінзи
1 кг гострого перцю
1 кг помідорів
150 гр часнику
50 мл оливкової олії
50 мл оцту
60 гр цукру
25 гр солі
25 гр сухої кінзи
Спосіб приготування:
Очищаємо болгарський і гострий перець від насіння.
Миємо усі овочі під холодною водою.
За допомогою м’ясорубки перемелюємо усі овочі, перемішуємо і даємо настоятися декілька хвилин.
Отриману суміш кладемо у каструлю і ставимо на вогонь. Додаємо оливкову олію, цукор, сіль та кінзу, все переварюємо разом на маленькому вогні.
В кінці додаємо оцет.
Обов’язково перевіряємо аджику чи вистачає солі та чорного перцю, якщо ні то додаємо трішки.
Банки або пляшки обов’язково стерилізуємо.
Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ Закуски, щоб дізнатись ще більше цікавих рецептів смачних гарячих та холодних закусок!
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар