Translate

2013/03/12

Шоколадний торт з вишневою прошаркою і масляно-заварним кремом на сметані


Інгредієнти для коржа:

320 г борошна (2 склянки + 1/3 ст.)
4 яйця
240 г цукру (1 склянка + 2 ст.л. з гіркою)
200 мл молока теплого
6 ст.л. з невеликими гірками какао-порошку
200 г сл. масла (маргарину)
2 ч.л. розчин. кава (порошок)
2 ч.л. розпушувача

0,5 ч.л. харчової соди
0,5 ч.л. солі
2 ч.л. ванільного цукру

Інгредієнти для крему:
Сметана 20% і вище - 300 г
Цукор - 3-4 ст.л.
Борошно - 2 ст.л.
Яйце - 1 шт.
Сл. масло - 200 г кімнатної температури

Вишнева прошарок * - 1,5-2 склянки

Приготування:

Розігріти духовку до 200 градусов.Растопіть сл. масло (маргарин) і остудити. Збити яйця і цукор до світлої, білої піни. У теплому молоці розчинити каву. Добре змішати всі сухі інгредієнти (попередньо просіяні). З'єднати цукрово-яєчну суміш, розтоплене масло, молоко з кавою. Все добре перемішати. Поступово всипати сухі інгредієнти і ретельно все змішати. Тісто виходить за консистенцією як густа сметана.

Деко застелити пергаментним папером. Дно паперу змазати раст. маслом. Вилити тісто, рівномірно розрівняти по формі лопаткою. Випікати при 200 градусів, приблизно 20-30 хвилин. Час випічки і температуру коректуйте по своїй духовці. Перевірити готовність дерев'яною паличкою - вона повинна виходити сухою. Поки корж остигає, готуємо крем.

Приготування крему. Змішати сметану, цукор, борошно, яйце. Варити масу на водяній бані, постійно заважаючи, до загустіння. Після охолодження повинна вийти густа маса. Окремо збити сл.масло, по ложці ввести охолоджену заварну масу, продовжуючи збивати.

Збірка торта. Остиглий корж розрізаємо навпіл, кожну половину розрізаємо по горизонталі, підрівнюємо краю. У нас вийшло чотири коржа. Промазуємо коржі вишневою прошарком і кремом, прикрашаємо за своїм смаком і фантазії.

Приготування глазурі. Пропорції довільні (залежить від потрібної кількості глазурі). У маленькій каструльці підігріти вершки (в мене 22%) зі сл. маслом, поламати туди шоколад (у мене гіркий). Зняти з вогню, добре перемішати до гладкості маси.
Трохи охолодити (глазур ще загусне). Викласти в кульочок з пергаментного паперу і малювати ...

Примітка:
* Вишнева прошарок
Вишня, вишневий джем, варення.

Немає коментарів:

Дописати коментар