Взагалі жульєн - це спосіб нарізки, але в народі ця назва прижилася до страви запечених в кокотницах грибів в сметані.
Не буду вас тут втомлювати всякими занудство, коротше у мене тут з часом з'являться кілька рецептів моїх «какбе Жульєн» і сьогодні один з варіантів.
Отже, беремо печериці, побільше
Замість кокотниць у нас сьогодні будуть самі гриби, вірніше їх капелюшки, так що ніжки акуратно видаляємо.
Я люблю, коли капелюшки залишаються прісними, а мущина любить підсолені, так що капелюшки можна обмазати солоною водою
Тепер про начинку, вона може бути абсолютно будь-яка, яка вашій душі бажана.
У мене в цей раз була з:
- Ніжки печериць
- Червоний лук
- Болгарський червоний перець
- Шинка
Подрібнюємо цибулю
Ріжемо кубиками шинку
І відправляємо в розігріту сковорідку з рослинним маслом, злегка обсмажуємо хвилин 5, потім додаємо порізаний болгарський перець і обсмажуємо ще хвилини 2
Потім додаємо спеції: СМЧП, паприку, базилік, майоран і заливаємо вершками (вершки можна замінити на сметану, але мені більше подобається з вершками), тушкуємо 3-5 хвилин
Беремо наші капелюшки, набиваємо начинкою, змащуємо знизу маслом і викладаємо на пекарської папером.
Зверху на начинку наливаємо трохи вершків (на фото я ще не додавала вершки) і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, деко ставте на полицю трохи нижче середини
Через 10 хвилин дістаємо, посипаємо тертим пармезаном і назад в духовку, але тепер уже по центру
Хвилин через 10-15 наші жульєни готові.
Я подавала з салатом з помідорів чері з цибулею пореєм і СМЧП, заправлений оливковою олією з білим винним оцтом.
Немає коментарів:
Дописати коментар