Дуже смачно, соковито, ароматно! Рекомендуємо закриту піцу з оригінальною начинкою! А інші начинки вигадайте самі - будь-які, що вам до смаку!
Інградієнти:
Вода 300мл.
Борошно 500гр. (Приблизно)
Сіль 0,5 ст.ложки.
Олія оливкова 2ст.ложки
Дріжджі сухі 7гр.
Для білого соусу:
Часник 4 зубч.
Вино біле 3ст.ложки
Олія оливкова 4ст.ложки
Петрушка.
Бекон кілька скибочок.
Гриби шампіньйони 10 великих грибів.
Моццарелла 1кругла головка (в розсолі)
Спосіб приготування:
Змішаємо борошно з сіллю і дріжджами, додамо суміш теплої води і олії, замісимо м'яке еластичне тісто.
Накриємо рушником і залишимо хвилин на 45-50, щоб воно збільшилося в обсязі мінімум удвічі.
Для білого соусу: розімніть у ступці часник з вином і маслом (або просто збити в блендері). Додамо дрібно нарубану петрушку.
На сухій сковорідці обсмажуємо бекон, додаємо гриби, порізані на пластинки, обсмажуємо злегка, до зарум'янювання.
Тісто ділимо на 4-6 шматочка, залежно від того, якого розміру ви плануєте зробити піцу. Кожен шматок тесту розминаємо в коржик, товщиною 1см. Одну половину тіста змащуємо білим соусом, зверху викладаємо начинку з грибів і бекону, поверх розкришивши сир. Накриваємо другою половиною тіста. Формуємо піцу, як слід, защипуємо краєчка. Даємо піці настоятись хвилин 20, прикривши серветкою, змащуємо оливковою олією.
Випікаємо в сильно розігрітій духовці (220град) до зарум'янювання.
Немає коментарів:
Дописати коментар