Translate

2013/03/06

Закрита піца з білим винним соусом, беконом та грибами


Дуже смачно, соковито, ароматно! Рекомендуємо закриту піцу з оригінальною начинкою! А інші начинки вигадайте самі - будь-які, що вам до смаку!


Інградієнти:

  
  Для тіста:
    Вода 300мл.
    Борошно 500гр. (Приблизно)
    Сіль 0,5 ст.ложки.
    Олія оливкова 2ст.ложки
    Дріжджі сухі 7гр.
    Для білого соусу:
    Часник 4 зубч.
    Вино біле 3ст.ложки
    Олія оливкова 4ст.ложки
    Петрушка.
    Бекон кілька скибочок.
    Гриби шампіньйони 10 великих грибів.
    Моццарелла 1кругла головка (в розсолі)


Спосіб приготування:

Змішаємо борошно з сіллю і дріжджами, додамо суміш теплої води і олії, замісимо м'яке еластичне тісто.
Накриємо рушником і залишимо хвилин на 45-50, щоб воно збільшилося в обсязі мінімум удвічі.
Для білого соусу: розімніть у ступці часник з вином і маслом (або просто збити в блендері). Додамо дрібно нарубану петрушку.
На сухій сковорідці обсмажуємо бекон, додаємо гриби, порізані на пластинки, обсмажуємо злегка, до зарум'янювання.
Тісто ділимо на 4-6 шматочка, залежно від того, якого розміру ви плануєте зробити піцу. Кожен шматок тесту розминаємо в коржик, товщиною 1см. Одну половину тіста змащуємо білим соусом, зверху викладаємо начинку з грибів і бекону, поверх розкришивши сир. Накриваємо другою половиною тіста. Формуємо піцу, як слід, защипуємо краєчка. Даємо піці настоятись хвилин 20, прикривши серветкою, змащуємо оливковою олією.
Випікаємо в сильно розігрітій духовці (220град) до зарум'янювання.

                               

Немає коментарів:

Дописати коментар