Інгредієнти:
150г вершкового масла
150г борошна
150г сиру
180г цукру
500г вишні
10г желатину
Приготування:
1. Вишневий пиріг з сирного тіста!
2. Вершкове масло ріжемо на шматочки в холодному вигляді і з'єднуємо з борошном, продовжуючи різати до тих пір, поки маса не стане досить однорідною, а шматочки дрібними, як крихти.
3. Додаємо цукор і сир, швидко замішуємо тісто, загортаємо у плівку і ставимо його в холодильник на півгодини-годину.
4. У цей час займаємося начинкою. Прямо заморожені вишеньки кладемо в каструлю, додаємо цукор і ставимо на невеликий вогонь. Кількість цукру можна змінювати в залежності від кислоти вишні.
5. Воду можна не додавати, так як в процесі нагрівання виділиться досить багато рідини з ягід.
В окремій чашці замочуємо желатин холодною водою (близько 50 мл) хвилин на 10-15.
6. Коли ягоди закиплять, потрібно вимкнути вогонь і додати в них замочений желатин. Ретельно все перемішати, щоб він повністю розчинився і поставити в прохолодне місце, щоб наша начинка остудилася до кімнатної температури.
7. Тісто розкачати шаром приблизно в 0,5-1 см і рівномірно розподілити по формі для випічки. Зробити кілька проколів виделкою. Випікати в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
8. На готову випечену основу потрібно викласти вишні (без рідини) і поставити наш напівфабрикат в холодильник. Також охолодити виділився сік. Коли вишневий сік почне трохи застигати, але буде ще рідким, його треба вилити на основу пирога і одразу ж поставити на холод.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар