Тобі знадобиться:
- 250 г просіяного борошна
- дрібка солі
- 125 г охолодженого масла, натертого на крупній тертушці
- 1 охолоджене яйце
- 3 ст. ложки крижаної води
Для начинки:
- 300 г томатів-чері
- 300 мл жирних вершків
- 2 охолоджених яйця
- пучок зеленого базиліку
- 50 г тертого сиру пармезан
- трохи оливкової олії
- сіль, перець за смаком
Як приготувати:
Для початку приготуй тісто: борошно змішай із сіллю, додай пластівці масла, яйце, воду й сіль (можна використати кухонний комбайн із насадкою-ножем).
Скачай із тіста кулю, оберни харчовою плівкою, поклади на 1 годину в холодильник.
Розігрій духовку до температури 180°С. Тісто розкачай, виклади у круглу форму з бортиками, наколи виделкою.
Томати розріж навпіл, виклади в інший вогнетривкий посуд, посоли, поперчи, збризни олією. Одночасно з коржем запікай 25 хвилин.
Поки запікаються корж і помідори, зроби заливку: змішай збиті яйця й вершки, посоли, додай рубаний базилік.
Корж присип половиною пармезану, виклади помідори, залий яєчно-вершковою сумішшю, ще раз присип рештою сиру. Випікай 20-25 хвилин.
Подавай пиріг зі свіжими листочками базиліку.
Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ Випічка, щоб дізнатись ще більше рецептів смачних пиріжків та пирогів!
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар