Translate

2013/03/07

Шоколадний шифоновий бісквіт

Дуже смачний шоколадний повітряний бісквіт стане вам у пригоді під час приготування найсмачніших тортів!

Інградієнти:

    200 гр.борошна
    2 ч.л.розпушувача
    1/4 ч.л.питної соди
    1/4 ч.л.солі
    180 гр.цукру
    60 гр.какао гарної якості
  
  1 і 1/3 ст.л.розчинної кави
    175мл.води
    5 жовтків
    125 мл.рослинної олії
    8 білків +45 гр.цукру
    форма діаметром 26 см.нічем не змащувати і дно не застеляти

Спосіб приготування:

Розмішати каву і какао в гарячій воді до однорідної консистенції і гладкості. Остудити.
Змішати всі сипучі продукти у великій мисці, борошно попередньо просіяти.
Збити жовтки. Зєднати їх з маслом і сумішшю з какао і кофе. Добре перемішати.
З'єднати сипучу суміш з шоколадно-масляною масою. Добре перемішати.
Збити білки з 45 гр.цукру до стійких піків.
Додати 1/4 частину білків в шоколадну масу і перемішати лопаткою знизу вгору методом складання.
Додати інші білки й перемішати таким же способом.
Вилити бісквітну масу у форму і випікати в прогрітій духовці при 160 гр. 50-60 хв. Перевіряти готовність дерев'янною зубочисткою. Вона повинна бути суха.
Готовий бісквіт остудити і звільнити від форми.
Розрізати на коржі можна так: помістити бісквіт на тарілки, додаючи або прибираючи їх можна легко регулювати висоту і накрити знімним кільцем з форми. Висота виступаючого бісквіта повинна бути такою, щоб при розрізі відповідала потрібної вам товщині, залежить на скільки коржів ви хочете розділити готовий бісквіт. Ніж повинен лежати і рухатися по краю металевої форми. Це дуже зручний і швидкий способ. І другий варінат - підрізати скоринку бісквіту по колу і за допомогою міцною нитки, протягнувши її посередині бісквіту - розрізати його.
Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ Тісто та коржі, щоб дізнатись ще більше цікавих рецептів смачних коржиків та тіста для тортів!

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар