Translate

2013/03/07

Торт M & M`S


Так! Він шикарний! Він неймовірний! А кольорові драже хоч і не корисні, але дуже смачні та яскраві!

Інградієнти:

    БІСКВІТ:
    200 гр.борошна
    2 ч.л.розпушувача
    1/4 ч.л.питна соди
    1/4 ч.л.солі
    180 гр.цукру
  
  60 гр.какао хорошої якості
    1 і 1/3 ст.л.розчинної кави
    175мл.води
    5 жовтків
    125 мл.рослинної олії
    8 білків +45 гр.. цукру
    форма діаметром 26 см.нічим не змащувати і дно не застеляти
    
ПРОСОЧЕННЯ:
    на ваш смак
   
 ГАНАШ:
    400мл. вершків 33%
    400гр. шоколаду 60%
    фізаліс - 13 ягід
    
ПРИКРАСА:
    Драже M & M'S - 3 максі-пачки
    Кокосова стружка - 40 гр.

Спосіб приготування:

1. Отже, для торту треба зробити спочатку ганаш .. шокодадний. У оригінального ганаша формула проста: 1:1. Вершки і шоколад в рівних пропорціях. І ми беремо вершки і нагріваємо до 99 *, тобто не до кипіння, а лише до закипання.
2. І поки вони гріються, беремо шоколадки і по-звірячо (а можна і не по-звірячому) розламуємо на "подушечки".
3. Закипаючими вершками заливаємо шоколад і даємо рівно 4 хвилини відпочити, потім починаємо повільно розмішувати шоко-масу до однорідності.
4. Вийде блискуча і гладка маса! Її треба в холодильник, годинки на 3-4.
5. А поки він холоне (ганаш), займемося рецептом бісквіта. Ось посилання на нього:http://food-gg.blogspot.com/2013/03/blog-post_5686.html - тут все чітко і зрозуміло - сілдуйте рецепту і все!
6. Просочення можна робити будь-яке на ваш смак - тут наступний варінат: беремо 3 частини виноградного (або інакшого) варення і 1 частину сиропу гренадин. заливаємо 1 частиною води і ставимо на вогонь. якщо буде кислувато, додаємо трохи цукру. По закінченні нагрівання до кипіння, кидаємо 1/2 зірки бадьяну і ставимо остуджувати.
7. Вже остиглий і розрізаний на 2 частини бісквіт просочуємо просоченням.
8. Кладемо зверху половинки ягід фізалісу.
9. Доповнюємо цукерками.
10. Закриваємо половиною всього ганаша.
11. Присипаємо ще цукерочками.
12. Закриваємо з внутрішньої сторони просоченим другим коржем і замазуємо весь торт залишками ганашу. Накидуємо цукерочки і кокосову стружку. ВСЕ!

Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ торти, щоб дізнатись ще більше рецептів казково смачних тортиків та пляцків!

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар