Надзвичайно смачний тортик, який просто готується за легким рецептом та принесе радість кожному у вашій родині! Спробуйте!
Інградієнти:
Для тіста:
2 яйця
60 гр. цукру
40 гр. борошна
20 гр. крохмалю
Для полуничного крему
8 гр. желатину
200 гр. полуниці (можна мороженої, але тоді збільшити кількість желатину до 12 гр.)
120 гр. цукру
350 мл. вершків
Для начинки:
200 гр. свіжої полуниці
Для вершкового крему:
6 гр. желатину
3 жовтки
40 гр. цукру
40 мл. молока
2 ст.л. білого рому (або коньяк, можна взагалі не додавати алкоголь)
350 мл. вершків.
Для глазурі:
65 мл. молока
40 мл. вершків
25 гр. цукру (можна не додавати)
30 мл. ягідного сиропу (можна полуничний)
190 гр. гіркого шоколаду
Для прикраси
125 мл. вершків
1 пакетик ванільного цукру
Полуниця свіжа
роз'ємна форма 21 см.
Спосіб приготування:
Нагріти духовку до 200С.
Яйця збити з сіллю і цукром, додати просіяне разом з какао і крохмалем борошно.
Тісто налити в застелену пергаментом форму і випікати 20-25 хв.
Для полуничної начинки: замочити желатин в 1,5 ст.л. води по інструкції.
Полуницю промити, засипати цукром (розморозити, якщо вона морожена) і варити на маленькому вогні до м'якості, протерти через сито і розплавити в теплому пюре желатин. Коли маса почне застигати, збити вершки і в кілька прийомів ввести в полуничну масу. Укласти зверху свіжу полуницю.
Викласти начинку на остиглий бісквіт і прибрати в холодильник.
Для вершкового крему: замочити желатин в 1,5 ст.л. води по інструкції. Жовтки розтерти з цукром. Молоко з сіллю довести до кипіння, змішати з жовтками. Довести молочну масу при постійному помішуванні майже до кипіння, щоб маса почала гуснути. Трошки остудити і розчинити в цій масі желатин. Остудити, додати ром.
Вершки збити і змішати з трохи теплим кремом (крем не повинен бути занадто теплим!).
Вилити крем рівним шаром поверх полуничного крему. Прибрати в холодильник до повного застигання.
Молоко закип'ятити з вершками, зняти з вогню. Розчинити в цій масі шоколад, додати сироп і прибрати на ніч у холодильник.
Покрити глазур'ю торт, дати їй застигнути.
Прикрасити торт збитими з ванільним цукром вершками і ягодами полуниці.
Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ торти, щоб дізнатись ще більше рецептів казково смачних тортиків та пляцків!
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар