Translate

2013/03/07

Полуничний торт з шоколадом


Надзвичайно смачний тортик, який просто готується за легким рецептом та принесе радість кожному у вашій родині! Спробуйте!

Інградієнти:

    Для тіста:
    2 яйця
    60 гр. цукру
    40 гр. борошна
    20 гр. крохмалю
  
  10 гр. какао
    Для полуничного крему
    8 гр. желатину
    200 гр. полуниці (можна мороженої, але тоді збільшити кількість желатину до 12 гр.)
    120 гр. цукру
    350 мл. вершків
    Для начинки:
    200 гр. свіжої полуниці
    Для вершкового крему:
    6 гр. желатину
    3 жовтки
    40 гр. цукру
    40 мл. молока
    2 ст.л. білого рому (або коньяк, можна взагалі не додавати алкоголь)
    350 мл. вершків.
    Для глазурі:
    65 мл. молока
    40 мл. вершків
    25 гр. цукру (можна не додавати)
    30 мл. ягідного сиропу (можна полуничний)
    190 гр. гіркого шоколаду
    Для прикраси
    125 мл. вершків
    1 пакетик ванільного цукру
    Полуниця свіжа
    роз'ємна форма 21 см.

Спосіб приготування:

Нагріти духовку до 200С.
Яйця збити з сіллю і цукром, додати просіяне разом з какао і крохмалем борошно.
Тісто налити в застелену пергаментом форму і випікати 20-25 хв.
Для полуничної начинки: замочити желатин в 1,5 ст.л. води по інструкції.
Полуницю промити, засипати цукром (розморозити, якщо вона морожена) і варити на маленькому вогні до м'якості, протерти через сито і розплавити в теплому пюре желатин. Коли маса почне застигати, збити вершки і в кілька прийомів ввести в полуничну масу. Укласти зверху свіжу полуницю.
Викласти начинку на остиглий бісквіт і прибрати в холодильник.
Для вершкового крему: замочити желатин в 1,5 ст.л. води по інструкції. Жовтки розтерти з цукром. Молоко з сіллю довести до кипіння, змішати з жовтками. Довести молочну масу при постійному помішуванні майже до кипіння, щоб маса почала гуснути. Трошки остудити і розчинити в цій масі желатин. Остудити, додати ром.
Вершки збити і змішати з трохи теплим кремом (крем не повинен бути занадто теплим!).
Вилити крем рівним шаром поверх полуничного крему. Прибрати в холодильник до повного застигання.
Молоко закип'ятити з вершками, зняти з вогню. Розчинити в цій масі шоколад, додати сироп і прибрати на ніч у холодильник.
Покрити глазур'ю торт, дати їй застигнути.
Прикрасити торт збитими з ванільним цукром вершками і ягодами полуниці.

Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ торти, щоб дізнатись ще більше рецептів казково смачних тортиків та пляцків!

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар