Translate

2013/03/01

Курка по-прованськи Інгредієнти:



Цибуля ріпчаста (100г) - 2 шт.
Помідори червоні - 400 г
Маслини без кісточки - 100 г
Часник часточки - 7 шт.
Сіль - 1.3 ч.л.
Суміш сушених прованських трав - 2 ч.л.
Насіння фенхелю - ½ ч.л.
Перець чорний горошком - 7 шт.
Курка (1,8 кг) - ½ шт.
Оливкова олія - ​​40 мл

Приготування:


1. Цибулю очищаємо, розрізаємо вздовж навпіл і шаткуємо пір'ям.
2. Помідори очищаємо від плодоніжок, обшпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Насіння з рідиною краще видалити. Нарізаємо шматочками. Маслини розрізаємо вздовж навпіл.
3. Часник дрібно рубаємо. З'єднуємо всі овочі, трохи солимо і додаємо до них прованські трави, насіння фенхелю (або кропу) і чорний перець горошком (насіння і перець можна потовкти у ступці).
4. Овочі відставляємо. Курку нарізаємо середніми шматками. Для курочки готуємо суміш - прованські трави, порубаний часник, сіль і оливкове масло.
5. Гарненько обвалюємо курку в суміші.
6. У форму для запікання викладаємо половину овочів, скроплюємо трохи оливковою олією, на овочі кладемо курку і зверху овочі, що залишилися.
7. Ставимо в духовку і запікаємо 1 годину 15 хвилин - півтори години при 180 градусах. Якщо верх почне сохнути і підгоряти, то форму можна прикрити фольгою, а в кінці запікання прибрати її.


Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ Другі страви, щоб дізнатись ще більше цікавих рецептів смачних гарячих та холодних других страв!

Смачного!












Немає коментарів:

Дописати коментар