Translate

2013/03/14

Буженина в мікрохвильовці


Якщо ви відноситесь до тих, хто поки не пробував запікати буженину без духовки і без фольги - вам саме час зробити це! З мінімальними клопотами і з прекрасним результатом. А результат вас порадує, обіцяємо! Буженина виходить ніжна і соковита, зі смачною засмаженою скоринкою, вона прекрасна і як самостійне гаряча мясна страва (з будь-яким гарніром), і для нарізки на сніданок або на бутерброди - в холодному вигляді.

Інгредієнти:



свинина (вирізка, одним шматком від 700 до 1000 г) - 1 кг
часник - 3 зуб.
родзинки (без кісточок, за бажанням) - 2 ч. л.
лавровий лист - 0.5 стак.
сіль - 2 ч. л.
перець чорний (мелений) - 1 ч. л.
олія рослинна (для смаження) - 50 мл
вода (кип'ячена, гаряча) - 400 мл

Спосіб приготування:


Свинину миємо, висушуємо паперовим рушником. Часник чистимо й нарізаємо часточками. Якщо хочемо зробити буженину із зовсім класичним смаком, обходимося одним часником. Якщо ж не боїмося поекспериментувати, миємо й обсушуємо ще й пару чайних ложок родзинок без кісточок! Ножем робимо в м'ясі глибокі надрізи, засовуємо в них часточки часнику (і родзинки, якщо ми не боїмося родзинок!) Натираємо м'ясо сіллю і перцем, даємо йому постояти 30-60 хвилин. Розігріваємо на сковорідці трохи олії і обсмажуємо на сильному вогні наше м'ясо з усіх боків, до красивої золотистої скоринки (це всього пара хвилин з кожного боку). Беремо жароміцну каструлю або форму. Вона обов'язково повинна бути з кришкою і обов'язково повинна підходити для використання в мікрохвильовці. Дно каструлі встелити лавровим листом. Кладемо м'ясо на лавровий лист і акуратно наливаємо туди ж пару склянок окропу. Закриваємо кришку, ставимо в мікрохвильовку, включаємо на повну потужність (режим - тільки МІКРОХВИЛІ, не гриль!) На 15-25 хвилин. Потім дістаємо каструлю, перевертаємо м'ясо і готуємо ще стільки ж часу (15-25 хвилин на повній потужності). Потужність у всіх мікрохвильовок різна, і посуд теж буде із різною теплопровідністю, так що ідеальний час приготування потрібно підбирати індивідуально. Для пічки максимальною потужністю 1000 Вт при приготуванні 1 кг м'яса в жароміцній товстостінній скляній каструлі (2,5 л) потрібно 2 рази по 23 хвилини. А вам рекомендуємо після перших 13-15 хвилин розрізати м'ясо і перевірити, як виходить. І вносити корективи відповідно. Перевіряємо готовність м'яса: робимо надріз і дивимося (або пробуємо). Все повинно бути в порядку, але якщо раптом у вашій мікрохвильовки зовсім особливий характер, і м'ясо недостатньо пропеклося, додамо ще кілька хвилин в мікрохвильовці. Подаємо буженину гарячою з гарніром - чи охолоджуємо і нарізаємо за смаком.


Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ Другі страви, щоб дізнатись ще більше цікавих рецептів смачних гарячих та холодних других страв!

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар