Translate

2013/03/14

Гюльчехра (не класична)


Гульчехра - це дуже ніжна курка, приготована з додаванням сметани (вершків або молока), обов'язково потрібно покласти спеції і часник, а для того щоб соус вийшов гущі додають борошно. Гульчехра виходить дуже ніжною і смачною, а соус з'їдається до останньої крапельки. На гарнір можна зробити пюре або відварити макарони. Спробуйте Гульчехра - це дуже смачно!

Інгредієнти:


куряче м'ясо (можна з кістками) 400 гр,
цибуля 2 шт (100 гр),
часник 5 зуб,
борошно 1 ст. ложка,
молоко 50 мл,
сметана 4-5 ст. ложки, вода або бульйон 150-200 мл,
зелень, сіль і перець за смаком, хмелі-сунелі 1/2 ч. ложки, кмин 1/3 ч ложки, цукор 1/2 ч ложки.

Приготування:

М'ясо порізати невеликими шматочками, цибулю півкільцями. Обсмажити цибулю до золотистого кольору окремо.

М'ясо обсмажити до легкої скоринки.
У молоці перемішати муку, щоб не було грудочок.
Додати до курки молоко, сметану, воду або бульйон, сіль, цукор, спеції. Перемішати, тушкувати 5 хв.
Потім додати цибулю. Тушкувати до готовності, помішуючи (під кришкою).
У самому кінці додаємо роздавлений часник і дрібно порізану зелень.

Гарнір підійде абсолютно будь-який!

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар