Translate

2013/03/13

Крем-карамель або флан


Французький флан - це справжня знахідка: не важче заварного крему і елегантний, як у французькій булочній.

Інградієнти:

На 4 порції:
Для крему:
250 мл молока нормальної жирності
1 стручок ванілі (або 1 пакетик цукру з натуральною ваніллю)
50 г цукру
1 яйце
2 жовтки
вершкове. масло для змащення формочок
Для карамелі:
100 г цукру
100 мл гарячої води

Спосіб приготування:

- Молоко довести до кипіння з м'якоттю стручка ванілі або з ванільним цукром. Дати настоятися 10 хв.
- На середньому вогні карамелізувати цукор в каструлі з товстим дном, влити гарячу воду, розчинити в ній карамель і виварити на середньому вогні до сиропу.
- Яйця і жовтки змішати з цукром (не збивати!), Влити тонкою цівкою при помішуванні гаряче молоко з ваніллю.
- Злегка змастити індивідуальні вогнетривкі формочки вершковим маслом.
- Розподілити по формах карамель (1-2 ст.л. в кожну), потім яєчно-молочну суміш.
- Накрити формочки фольгою і поставити в глибокий лист. Заповнити деко окропом до середини формочок.
- Деко з формочками поставити в розігріту до 150 ° С духовку на 45 хв.
- Вийняти формочки з води, остудити, охолодити в холодильнику.
- Для подачі провести кінчиком ножa по краю формочок і перекинути вміст на тарілку.

Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ Мармелад та муси, щоб дізнатись ще більше цікавих рецептів смачних десертів!

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар