Translate

2013/03/18

Курча табака (тапака)


Час приготування: 2 години 30 хв Порцій: 4 Калорійність: 682 кКал на порцію

Вам знадобиться:

Курчата (600г) 2 шт.
Вино червоне сухе (столове) 150 мл
Оливкова олія 50 мл
Базилік сушений 1 ч.л.
Коріандр сушений (кінза) 1 ч.л.
Перець чорний мелений ½ ч.л.
Сіль морська ¾ ч.л.
Часник часточки 1 шт.

Сметана 100 г

Правильно назва цього блюда - курча тапака (від назви сковороди "тапа", в якій його готують), проте я вирішила залишити в заголовку більш звичний для більшості варіант. Все ж, коли мова йде про слово іноземного походження, в перекладному варіанті можливі варіації.
Що стосується самого блюда, тут важливо вибрати хороших курчат невеликого розміру (близько 700-800 грам), які набагато ніжніше звичайних бройлерів, а також дотримуватися всі особливості смаження птиці. Якщо подавати курчати з гарніром, то двох курчат вистачить на чотирьох, а якщо без гарніру, то можна поодинці осилити і цілу пташку :)

Візьміть невеликих свіжих курчат.
Зробіть надріз уздовж по середині грудки.
Розпластайте тушку шкірою вгору і відбийте молоточком для м'яса, щоб надати плоску форму. Це дозволить зробити м'ясо м'якшим і домогтися щільного прилягання до сковороди для рівномірної обжарки.
Приготуйте маринад. Рецепти маринадів сильно відрізняються один від одного, цей маринад готується на основі вина і трав. Просто добре змішайте всі інгредієнти.
Покладіть курчат в пакет, залийте маринадом і залиште на 1-2 години.
Розігрійте сковороду, додайте трохи олії і покладіть курчати шкіркою вниз. Зверху покладіть тарілку і притисніть яким-небудь вантажем, наприклад, каструлею з водою. Смажте на невеликому вогні 15 хвилин.
Коли шкірка стане золотистою, переверніть птицю і смажте з іншого боку ще 10-15 хвилин. Головне, не робіть великий вогонь і не забудьте вантаж.

Для соусу потовчіть в ступці часник з морською сіллю, додайте сметану і розмішайте.








Немає коментарів:

Дописати коментар