Translate

2013/03/18

Гороховий суп з копченостями та грінками


Інгредієнти:

Горох колотий 250 г
Яловичина на кістці 700 г
Картопля 250 г
Сіль харчова 1 ч.л.
Корейка копчена 200 г
Свинячі реберця копчені 300 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Морква 100 г
Перець солодкий помаранчевий 1 шт.
Грудинка копчена 200 г

Хліб пшеничний 300 г
Оливкова олія 50 мл
Часник часточки 4 шт.
Петрушка 20 г

Приготування:

Замочити горох у воді на пару годин, а краще на ніч. Кажуть, що це не обов'язково проробляти з горохом, але я на всяк випадок замочую, він розбухає і швидше готується, говорять ще прибирає притаманність гороху «метеоризм».

Поки замочується горох, приготуємо бульйон. М'ясо покласти в каструлю з водою, дати закипіти, 2 хвилини варити. Приготувати окремо окріп 3 -3,5 літра.

Потім дістати м'ясо, злити воду, помити каструлю, влити в чисту каструлю приготований окріп, покласти туди м'ясо, довести до кипіння і зробити повільний вогонь. Додати очищену цибулину і моркву, і варити приблизно 2 години (залежить від якості м'яса) до готовності. Воду можна підливати, але в підсумку повинне вийде 2,5 л чистого бульйону.

По готовності бульйону, вийняти цибулю і моркву і кинути в нього горох і варити 40-60 хвилин.
Почистити і нарізати кубиками картоплю, кинути в бульйон. Варити 15 хвилин.
Нарізати кубиками корейку, розділити реберця і додати всі в суп. Посолити за смаком.
Нарізати цибулю, моркву, солодкий перець.

Нарізати грудинку довгими смужками обсмажити на порожній сковороді.
Далі в обсмажену грудинку додати порізані цибулю, моркву, перець і смажити на повільному вогні кілька хвилин.
Пасеровку додати в суп, проварити ще 10 хвилин.
Все, суп готовий, переходимо до приготування сухариків.

Порізати хліб кубиками 1х1 см.
Налити в сковороду олії, ароматизувати його часником (видавити часник).
Закинути хліб, злегка обсмажити і викласти на деко, запікати в духовці 10-15 хвилин.
Подавати до супу сухарики, дрібно нарізану петрушку.

Автор рецепту - Олена Кулешова










Немає коментарів:

Дописати коментар