Translate

2013/03/19

Лікер "Ірландський крем"


Інгредієнти:

300 мл молока, довести до кипіння
1 банка згущеного молока (380 гр)
300 мл віскі
1 ст.л. кава
2 ст.л. шоколадного сиропу
2 ч.л. ванільного екстракту (або 16 грам ванільного цукру)

Кількість - 1 літр

Приготування:

1) Молоко остудити і процідити через дрібне сито, щоб у лікер не потрапило ні грама молочної шкурки.
2) Всі інгредієнти змішати до однорідності і розлити по стерильним пляшках.

На замітку: Я стерилізую банки і пляшки так: відкритими викладаю на середню полицю духовки, включаю температуру 120 ˚ С. Після того як температура духовки дійде до 120 ˚ С, тримаю в банки 20-25 хвилин. Кришки 5 хвилин кип'ячу у воді
3) Поставити в холодильник настоюватися 3-4 дні. Лікер готовий.
Зберігати в холодильнику до 1-го місяця.
Перед вживанням збовтати.
Приємного Вам куштування!

Автор рецепту - Victoria Popin




Немає коментарів:

Дописати коментар